S-au declanşat procedurile de expropriere pentru „Drumul expres Brăila - Galaţi“ Recomandat

Miercuri, 18 Noiembrie 2020 14:22
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de miercuri, 18 noiembrie 2020, declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Drum expres Brăila - Galaţi“.

În cadrul aceleiaşi Hotărâri de Guvern, s-a aprobat amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional „Drum expres Brăila - Galaţi“, conform variantei finale a studiului de fezabilitate.

De asemenea, s-a aprobat declanşarea procedurii de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Drum expres Brăila - Galaţi“, aflate pe raza municipiului Brăila şi localitatea Vădeni, din judeţul Brăila, respectiv pe raza municipiului Galaţi, din judeţul Galaţi, expropriator fiind statul român, reprezentat de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A..

În acest context, a fost aprobată şi lista cuprinzând imobilele proprietate privată supuse exproprieriisituate pe raza municipiului Brăila şi localitatea Vădeni, din judeţul Brăila, respectiv pe raza municipiului Galaţi, din judeţul Galaţi, proprietarii sau deţinătorii acestora, precum şi sumele individuale aferente despăgubilor.

Aceste sume estimate de expropriator sunt în cuantum de 5.140.000 lei şi sunt alocate de la bugetul de stat. Banii vor fi viraţi de către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A. la dispoziţia proprietarilor de imobile proprietate privată, în vederea efectuării plăţii despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere, în condiţiile legii.

Descarcă de mai jos LISTA cu cele 157 de imobile proprietate privată supuse exproprierii care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Drum Expres Braila - Galaţi”, aflate pe raza municipiului Brăila şi localitatea Vădeni, din judeţul Brăila, respectiv pe raza municipiului Galaţi, judeţul Galaţi, proprietarii sau deţinătorii acestora, precum şi sumele individuale aferente despăgubirilor ↓↓↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu