Sală de sport în Campusul şcolar Alexandru Ioan Cuza din Galați (FOTO) Recomandat

Marți, 17 August 2021 15:28
Publicat în Știrea zilei

După ani de zile în care elevii Colegiului Naţional Al. I. Cuza au făcut orele de educaţie fizică în condiţii total improprii, vor putea beneficia de o sală de sport modernă. Investiţia de aproape 2 milioane de lei a fost realizată de către Primăria municipiului Galaţi, iar noua construcţie este situată în Campusul şcolar Al. I. Cuza, din cartierul Ţiglina 2, acolo unde, în timpul anului şcolar, îşi desfăşoară cursurile 475 de elevi de gimnaziu de la Colegiul Naţional Al. I. Cuza.
„Continuăm să le oferim copiiilor cele mai bune condiţii pentru educaţie, iar sportul este esenţial pentru o dezvoltare sănătoasă. Am construit o sală de sport nouă cu toate dotările necesare în acest campus şcolar. Vom continua astfel de investiţii în unităţile de învăţământ din oraş, pentru că toate unităţile de învăţământ au nevoie de astfel de investiţii”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.
Primarul a mai menţionat faptul că municipalitatea mai are în derulare, prin Compania Naţională de Investiţii, încă 3 proiecte de acest fel, la Şcoala nr. 22 şi Şcoala nr. 29, dar şi o bază sportivă pentru elevi amplasată lângă Şcoala nr. 2.
Noua clădire are o suprafaţă de 610 metri pătraţi şi dispune de o suprafaţă de joc modernă, cu pardoseală elastică, are vestiare, grupuri sanitare şi instalaţie de încălzire. De asemenea, s-au asigurat dotările necesare şi echipamentele necesare: bancă gimnastică, ladă gimnastică, trambulină, plasă volei, mingi, porţi de handbal şi fotbal - VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos! ↓.
De această investiţie se vor bucura în primul rând elevii din clasele I - VIII de la ”Cuza”, dar şi echipele reprezentative de baschet, volei, etc., ale acestui colegiu care în ultimii 7 ani nu au avut unde să se antreneze şi au apelat la bunovoinţa altor şcoli pentru a le permite să-şi desfăşoare activitatea sportivă, după cum explică Cristian Brătescu, profesor de sport la Colegiul Cuza.
Directorul adjunct al Colegiului ”Cuza”, prof. Mihaela Oprea, a precizat că unitatea de învăţământ beneficiară are în total 933 de elevi, însă clasele de liceu îşi desfăşoară activitatea în fosta Şcoală gimnazială nr. 8, iar clasele I - VIII în noul Campus şcolar din proximitatea Şcolii nr. 7.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu