Sanjeev Gupta a promis investiţii de peste 200 milioane € în combinatul de la Galaţi (FOTO) Recomandat

Joi, 19 Septembrie 2019 16:51
Publicat în Știrea zilei

Noul patron al Combinatului Siderurgic de la Galaţi, Sanjeev Gupta, a fost prezent, astăzi, joi, 19 septembrie 2019, la Galaţi, la ceremonia de inaugurare a operaţiunilor Liberty la combinatul siderurgic gălăţean, alături de ministrul Mediului de Afaceri, Comerţului şi Antreprenoriatului, Ştefan Radu Oprea, de Andrew Noble, ambasadorul britanic, dar şi de autorităţile locale, clienţi şi furnizori, pentru a ura bun-venit combinatului din Galaţi în familia GFG.

În acest context, Sanjeev Gupta a declarat că va investi peste 200 de milioane de euro în combinatul siderurgic gălăţean pentru a-l susţine să redevină o forţă majoră în industria siderurgică globală. De altfel, astăzi, Gupta a inaugurat şi o nouă linie de tăiere în foi în cadrul Laminorului de Benzi la Cald. Noua linie de tăiere va genera o gamă complet nouă de produse şi clienţi pentru Liberty Galaţi.

Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al GFG, a declarat: „Sunt extrem de mândru să primesc mii de angajaţi calificaţi şi dedicaţi de la Galaţi în familia GFG. Ne-am angajat la un program de investiţii pe termen lung în România, la a face din combinatul de la Galaţi o rază de forţă şi prosperitate în regiune, până la proiecte specifice în sectoarele noastre principale de producţie de aluminiu, cupru, energie şi servicii bancare. Aşteptăm cu interes colaborarea îndeaproape cu grupul operativ al membrilor guvernului pentru a ne ajuta să contribuim în continuare la dezvoltarea combinatului, la bunăstarea economică a angajaţilor acestuia, a comunităţilor locale şi a României”.

Liberty Galaţi este cel mai mare combinat siderurgic integrat din România, cu 7.500 de angajaţi şi o capacitate de producţie de aproximativ 3 milioane de tone de oţel anual pentru clienţii din domeniul construcţiilor, naval, petrol, gaze şi energie eoliană. Volumul de producţie a crescut deja la peste 2,1 milioane de tone în acest an, de la aproximativ 1,7 milioane de tone în 2018. Liberty are planuri ambiţioase de a creşte nivelul de producţie la cel puţin peste 3 milioane de tone de oţel în următorii câţiva ani. Pentru a sprijini această creştere, Liberty s-a angajat să investească aproximativ 200 de milioane de euro în această unitate în următorii cinci ani şi s-au alocat fonduri suplimentare pentru a se finanţa investiţii strategice semnificative care sunt în curs de dezvoltare.

Finalizarea achiziţiei a declanşat începerea unei perioade de evaluare de 100 de zile, timp în care directorii executivi din Liberty Steel Continental Europe au lucrat cu echipa de management de la Galaţi, cu sindicatele, clienţii şi furnizorii, pentru a finaliza o analiză cuprinzătoare a activităţii. Acest lucru le-a permis să exploreze oportunităţile de investiţii şi să dezvolte planuri detaliate pentru stimularea competitivităţii, extinderea gamei de produse şi sprijinirea creşterii vânzărilor.

FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu