Scandal la Iveşti după prelungirea carantinei: „Nu am ce mânca, stau de două săptămâni în casă, mi s-au terminat toate rezervele“ Recomandat

Marți, 27 Octombrie 2020 16:38
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Scandalul şi vociferările localnicilor din cartierul recarantinat au început imediat ce zvonul recarantinării pe încă două săptămâni a străbătut stradă (Citește și A fost prelungită carantina la Iveşti). Câteva zeci de oameni s-au adunat la bariera dintre cartier şi comună pentru a reclama faptul că nu mai pot suporta încă două săptămâni de izolare.

Ei reclamau în special că nu mai au bani, dar şi faptul că nu are cine să-i aprovizioneze pentru că rezervele de alimente s-au epuizat, iar voluntarii din sat erau doar pentru aducerea de medicamente. „Eu îmi câştig existența cu o dubiţă, dacă nu se învârte roata eu nu am ce mânca, stau de două săptămâni în casă, mi s-au terminat toate rezervele“, se plângea unul dintre localnici. „Oamenii se pregăteau să scoată şampania la barieră dimineaţă şi acum au aflat că iar nu mai putem pleca. Lumea este supărată. Au nevoi, nu se poate aşa, noi încercăm să ajutăm, dar poate acum vom putea mai mult ca înainate”, spunea Ferdinad Stănescu. Oamenii strigau și că vor la muncă deoarece altfel nu se mai descurcă.

Sosirea prefectului judeţului şi a reprezentantului comunităţii rrome de la Prefectură a calmat cât de cât spiritele. „Lucrurile au funcţionat 14 zile destul de bine, aşa vor funcţina şi de acum încolo, în perioada următoare am fost nevoiţi să solicităm Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prelungirea perioadei de carantină, dat fiind faptul că am avut rată de infectare la momentul solicitării de 8 la mia de locuitori. Acum, în 24 de ore, avem noi patru infectări, în total există 65 de persoane bolnave, majoritar din cartierul carantinat“, a spus Eugen Hristache, prefectul judeţului.

S-au luat şi noi măsuri pentru a creşte numărul voluntarilor care să îi ajute pe oameni. „Am avut trei voluntari în fiecare zi, dar de astăzi o să pun câte cinci voluntari şi cu doi la cabină acolo, care şi fac declaraţii, sunt 7, să fie destui, să poată ajuta oamenii“, a spus primarul în exerciţiu, Cornel Hamza.

Forţele de ordine vor rămâne în număr sporit la faţa locului pentru că doar în noaptea trecută au fost prinse două persoane care încercau să treacă de barajele de poliţie, prin pădure. Ambele persoane au fost amendate cu câte 2.000 de lei. Cartierul va fi scos din carantină de abia după ce rata de infectare va scădea sub 3 la mia de locuitori.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu