Se filma când făcea sex cu tinere, apoi se folosea de filmuleţe pentru a le obliga să se prostitueze

Marți, 06 Decembrie 2016 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Petrică Bejenaru este unul dintre cei mai periculoşi traficanţi de carne vie cu care au avut de-a face procurorii DIICOT Galaţi. Individul era total lipsit de milă vizavi de victimele sale, iar unele dintre ele erau bătute şi ameninţate până ajungeau la un pas de sinucidere.  Un individ extrem de periculos, Petrică Bejenaru, zis "Petrică Nebunu", a fost condamnat de Curtea de Apel Galaţi la 3 ani şi 8 luni de închisoare pentru trafic de persoane, şantaj, lovire şi acces ilegal la un sistem informatic, precum şi alterarea integrităţii datelor informatice. Chiar dacă pedeapsa este mică în raport cu faptele de care a fost găsit vinovat, bărbatul a cerut Tribunalului Galaţi să îi reducă pedeapsa în baza prevederilor privind aplicarea legii penale mai favorabile, dar judecătorii i-au respins solicitarea pe 20 octombrie. Bejenaru consideră însă că pentru ce a făcut nu merită să ajungă după gratii, astfel că a atacat decizia la Curtea de Apel, care va pronunţa verdictul definitiv în luna decembrie 2016.
Procurorii DIICOT Galaţi au descoperit că bărbatul racola tinere pe Facebook, aducându-le ulterior în pragul sinuciderii, după ce se filma făcând sex cu ele şi le şantaja apoi să practice prostituţia, sub ameninţarea că va face publice filmările compromiţătoare. Interesant de amintit este că fetele alese de traficantul de carne vie nu erau tinere fără educaţie sau provenind din familii dezorganizate, ci dimpotrivă. El intra în vorbă cu ele şi încerca să le convingă că ”se pot realiza” muncind în străinătate. Dacă fata era suficient de naivă, cădea în plasa traficantului de carne vie, care îi promitea că se vor realiza financiar foarte repede dacă acceptă să se prostitueze câteva luni în Europa. Fetele care nu cedau ”rugăminţilor” recidivistului aveau parte de un tratament special. Petrică Bejenaru le înregistra când făceau sex, iar apoi ameninţa că trimite fişierele video la familia şi prietenii respectivei. "Strategia adoptată de inculpat a fost una complexă, bine pusă la punct şi cu atât mai perfidă cu cât a ajuns să distrugă sufletul tinerei exploatate . Inculpatul a avut grijă să afle cât mai multe amănunte despre viaţa intimă a victimei pentru ca, ulterior, să o umilească folosindu-se de detaliile date, cu bună credinţă, de victimă", se menţionează în rechizitoriu.

Trafic de carne vie cu mama

Şi mai şocant este că mama recidivistului nu numai că ştia ce face, dar îl şi încuraja şi îi trimitea banii necesari pentru deplasările în străinătate. Unul dintre cele cutremurătoare cazuri este cel al unei eleve de liceu, care s-a trezit bombardată cu mesaje pe telefon, în care Petrică Bejenaru îi cerea insistent să se întâlnească cu el. Pentru că nu ceda la avansurile sale, recidivistului a început să o ameninţe, până când fata disperată l-a ameninţat că se sinucide, însă asta nu l-a impresionat deloc pe individ, care i-a replicat: ”Hai, că n-ai curaj!”. După altă serie de ameninţări, adolescenta a fost atrasă într-un apartament din Galaţi, unde a acceptat să întreţină relaţii sexuale cu bărbatul. Scenariul s-a repetat timp de mai multe zile în diferite locaţii din Galaţi, iar la un moment dat Petrică Bejenaru i-a arătat fetei o înregistrare video, în care îi făcea sex oral. "Despre filmare, inculpatul a precizat că o va păstra şi o va posta pe reţelele de socializare, dacă ea avea să-i facă rău sau nu va face ce-i va cere el", au stabilit ulterior procurorii DIICOT.
Eleva de liceu a crezut că a scăpat de individ după ce timp de un an nu a mai contactat-o, dar acesta şi-a făcut, din nou, apariţia, ameninţând-o cu publicarea pe reţelele de socializare a filmuleţelor compromiţătoare. Adolescenta a acceptat să se întâlnească cu el în prezenţa prietenului ei, dar asta nu a părut să îl intimideze pe recidivist, care a continuat să o ameninţe şi să o jignească. O ultimă întâlnire cu individul a avut în luna iulie 2015, când acesta a încercat din nou să o convingă să se prostitueze pentru el, iar când a văzut că nu reuşeşte, a început să o lovească sălbatic cu pumnii şi picioarele şi a scuipat-o. Fata a reuşit cu greu să scape din mâinile lui  şi a fugit într-o zonă unde era multă lume. Ulterior, l-a reclamat la Poliţie pe agresor.

Principala armă: şantajul

A doua victimă a lui Petrică Bejenaru a fost o studentă la Medicină. Fata a acceptat să întreţină relaţii sexuale cu fostul puşcăriaş, iar acesta a filmat partida de amor, folosind ulterior înregistrarea ca să o oblige să practice prostituţia la Viena. Puşcăriaşul a intrat mai întâi în cercul de prieteni şi cunoştinţe al studentei şi a aflat datele de pe pagina sa de Facebook, precum şi numărul ei de telefon, sufocând-o apoi cu mesaje şi telefoane. Studenta a acceptat în cele din urmă să se întâlnească cu el şi ulterior să facă sex. Nu a durat mult până când Petrică Bejenaru şi-a dat arama pe faţă, spunându-i că a filmat pe ascuns toate partidele lor amoroase şi că acestea vor ajunge la familia ei şi la prieteni dacă nu se prostituează pentrul el.
"Despre situaţia în care se afla, persoana vătămată nu a povestit nimănui, fiindu-i frică şi ruşine de familie şi de apropiaţii săi. Spera ca, astfel, avea să câştige timp, iar Bejenaru Petrică avea să-şi găsească altă fată şi să-şi îndrepte atenţia asupra acelei persoane. Mai mult, persoana vătămată i-a făcut cunoscut inculpatului că, oricum, la data de 25 august, este ziua mamei sale, iar în luna septembrie 2015 încep cursurile universitare. A încercat să-l convingă pe inculpat că nu este bună pentru «activitatea» respectivă şi că exista posibilitatea să nu facă bani, iar el să rămână cu datorii", susţin procurorii în rechizitoriu.

Riscă 8 ani de închisoare

Studenta a acceptat astfel să plece la Viena, unde a început coşmarul. Puşcăriaşul a dus-o la o saună din oraş, unde se practica legal prostituţia, iar fata scotea aproximativ 700 de euro pe zi, fiind silită să se prostitueze. Ca să o intimideze, Petrică Bejenaru o bătea aproape zilnic şi o supraveghea permanent. După o bătaie cruntă, urmată de un duş cu apă rece, studenta a decis că trebuie să pună capăt calvarului şi a mers la Poliţia din Viena, unde a povestit ce i s-a întâmplat. Bărbatul a fost arestat şi extrădat în România, iar Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat pe 6 iunie la 3 ani şi 8 luni de închisoare pentru infracţiunile amintite anterior. Ghinionul recidivistului este că avea un rest de pedeapsă rămas neexecutat, care i s-a adăugat acum la noua sancţiune penală, fiind vorba de 1.474 de zile de închisoare. Dacă Curtea de Apel Galaţi va menţine verdictul primei instanţe, respingând contestaţia traficantului de carne vie, acesta va petrece aproape 8 ani în închisoare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu