Se modifică, din nou, hotărârea privind indexarea impozitelor şi taxelor locale Recomandat

Miercuri, 23 Noiembrie 2022 16:36
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primăria municipiului Galaţi intenţionează să indexeze din nou impozitele şi taxelor locale şi, în acest sens, a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre pentru modificarea H.C.L. nr 294/19.04.2022 privind indexarea impozitelor şi taxelor locale începând cu anul 2023.
Astfel, se propune indexarea anuală în funcţie de rata de schimb a monedei euro în vigoare în prima zi lucrătoare a lunii octombrie a fiecărui an şi publicată în Jurnalul Uniunii Europene şi de nivelurile minime prevăzute în Directiva 1999/62/CE de aplicare la vehiculele grele de marfă pentru utilixarea infrastructurii. Rata de schimb a monedei euro stabilită astfel este de 4,9490 RON.
Din aceste considerente, va fi indexat impozitul pe mijloacele de transport marfă înregistrate în municipul Galaţi. Documentaţia poate fi consultată pe site-ul instituţiei primariagalati.ro la secţiunea Transparenţă decizională sau la sediul instituţiei din str. Domnească nr. 54, Biroul Managementul Calităţii, transparenţă decizională, strategii şi politici publice.
Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus consultării publice se pot depune până la data de 2 decembrie 2022, prin formularul online disponibil pe pagina de internet a instituţiei la secţiunea Transparenţă decizională, ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: petrina.horghidan@primariagalati.ro sau prin poştă, la Registratura Generală a instituţiei din Galaţi, str. Domnească nr. 54.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu