Se pregătește evacuarea locatarilor blocului B8 din cartierul Mazepa Recomandat

Miercuri, 10 Octombrie 2018 20:41
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Locatarii din blocurile B8 şi R2 din cartierul Mazepa, panicaţi încă de săptămâna trecută când au bătut la uşile autorităţilor pentru a reclama că pământul se crapă alarmant în jurul celor două blocuri, sunt şi mai îngrijoraţi după ce au aflat că ar putea fi evacuaţi din locuinţele lor. Astăzi (n.r. - miercuri, 10 octombrie 2018) echipe de la Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei municipiului Galaţi au bătut la uşile oamenilor şi i-au pus să semneze un document prin care îşi exprimă acordul pentru a fi evacuaţi din locuinţele lor în cazul în care situaţia o impune. Ba mai mult de atât, li s-a spus că vor fi relocaţi într-un bloc nou cu gasoniere şi apartamente de 2 camere din cartierul Micro 17.

”Au venit la fiecare apartament şi ne-au dat şi am semnat că suntem de acord să ne mutăm. Ne-au spus că vom fi mutaţi în Micro 17, bloc nou, două camere şi garsonieră, complet utilat. Nu vom fi evacuaţi cu toate lucrurile, ci doar persoanele”, ne-a povestit Any Năstase, o locatară de la parterul blocului B8 care ne-a mai spus şi că la ea în apartament au apărut fisuri în hol.
Un alt locatar care a dorit să-şi păstreze anonimatul era foarte revoltat că nimeni nu le spune exact ce se întâmplă şi cât de periculos este să mai stea în propria casă. ”Noaptea mă tem cel mai mult. La orice zgomot sar ca ars de frică să nu se dărâme blocul peste mine. Se zvoneşte că apa a săpat în terenul ăsta prost pe care stă Galaţiul şi s-ar fi făcut o groapă mare sub noi. Dumnezeu ştie care o fi adevărul. Aştia care ne-au bătut pe la uşi mai tare se încurcau în explicaţii decât să ne lămurească”, ne-a spus locatarul vădit îngrijorat.

Cert este că în jurul blocului B8 este plin de crăpături, iar oamenii se tem pe bună dreptate de ce e mai rău mai ales când văd atâta forfotă, foraje, excavatoare, comisii peste comisii care dau ocol blocului şi dau din cap cu îngrijorare, fără ca nimeni să le spună ceva.

Ce spun totuşi autorităţile

Primăria municipiului Galaţi a convocat luni, 08 octombrie 2018, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, stabilindu-se ca Apă Canal S.A. Galați să monteze o conductă provizorie pentru alimentarea cu apă a zonei, astfel încât conducta veche, ce a suferit mai multe avarii în ultimele luni să fie anulată. În plus, s-a decis ca o firmă de specialitate să facă foraje să vadă cât de grav este afectat terenul. Între timp, alte comunicări oficiale pe această temă nu au mai fost.

În această seară (n.r. - 10 octombrie 2018) cotidianul nostru a reuşit să obţină următoarea declaraţie oficială de la Biroul de presă al municipiului Galaţi: ”Primăria municipiului Galaţi face anchete sociale pentru a identifica nevoile cetăţenilor care locuiesc în blocul B8 (două scări) privind o eventuală relocare dacă aceasta va fi necesară. Este o procedură firească în astfel de situaţii pentru a putea fi pregătite, dacă va fi nevoie, locuinţe de necesitate”.

Se pare că ancheta pentru nevoile cetăţenilor, în realitate este de fapt acordul pentru relocare, iar dacă deja este stabilit şi blocul unde vor fi mutaţi, după cum ne-au spus locatarii, atunci e clar că oamenii sunt îndreptăţiţi să fie îngrijoraţi. 

 

Citește pe aceeași temă și:

Panică în cartierul Mazepa: O fisură în asfalt, lungă de peste 20 de metri, se mărește pe zi ce trece

Cum s-au mobilizat autorităţile pentru fisura din asfalt apărută în cartierul Mazepa

Cartierul Mazepa, 7 ore fără apă

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu