Şi-a omorât bunica cu mai multe lovituri de topor (FOTO) Recomandat

Joi, 28 Noiembrie 2019 11:46
Publicat în Știrea zilei

O femeie de 75 de ani (FOTO 1 în Galeria de imagini de mai jos!), din comuna gălăţeană Cuza Vodă, a fost omorâtă, miercuri seară, 27 noiembrie 2019, cu mai multe lovituri de topor. Autorul ar fi chiar nepotul ei, în vârstă de 16 ani. „Am, fost solicitaţi să intervenim la Cuza Vodă pentru o femeie găsită, aparent, fără suflare. La faţa locului, echipajul a constat că este vorba despre o femeie de 75 de ani, care era decedată, cu leziuni de violenţă pe mai multe zone ale corpului, cu un traumatism cranio-cerebral grav, care probabil a dus şi la deces, cu urme de sânge peste tot, deci cu suspiciune de crimă. Au fost anunţate organele de cercetare penală“, a declarat Mihai Polinschi, director SAJ Galaţi.

Între cei doi ar fi pornit un scandal, se pare, din cauza faptului că bătrâna nu era de acord cu relaţia pe care o avea nepotul cu o fată ce ar fi avut în jur de 12 ani (FOTO 2 în Galerie de imagini de mai jos!). Nici bunica fetei de 12 ani se pare că nu era de acord cu această relaţie care ar fi provocat scandalul ce a dus la crimă. „Pe nepotul ei îl ştiam. Un băiat voinic, înăltuţ. Nu ştiu dacă se certa sau nu cu bunica lui. Fata de 12 ani este nepoata mea. Ei vorbeau aşa, ca nişte copii. Am aflat că au fost împreună şi au băut o cafea aseară. Nici eu nu sunt de acord cu relaţia asta. Eu am o nepoată foarte frumoasă şi am foarte mari pretenţii de la ea. A vrut să îi arate că are bani, să o impresioneze. Am auzit-o pe bunică-sa că spunea să pună mâna pe nepoata mea că este fată frumoasă. Aseară am văzut poliţia şi salvarea şi după am auzit că au găsit-o pe femeie moartă în casă, ucisă de nepot. Avea actele împrăştiate, era umblat în geantă. Probabil pentru bani a ucis-o, ieri s-au dat banii de pensii pe aici“, spune Alexandru Sofiţa, bunica minorei de 12 ani.

Alertată de faptul că mama ei nu răspunde la telefon, fiica victimei, aflată în Italia, a sunat la o vecină care a şi descoperit cadavrul bătrânei. „Mi-a dat fata ei telefon din Italia că nu răspunde la telefon. A încercat şi o cumătra de-a mea să o sune şi nu a răspuns. Apoi am văzut că este întuneric în casă. Mi-a fost frică să intru, dar am intrat până la urmă. Am văzut că este într-o poziţie suspectă. Era cu capul în jos, învelită cu o pătură pe cap şi mult sânge, aşa că am sunat la 112. A venit poliţia şi după aceea am aflat că i-a dat cu toporul în cap. Am auzit că de la bani a omorât-o, procuratura ne-a spus că a găsit umblat prin casă. Ştia că fata îi mai trimitea bani din Italia. Nu ştiu de relaţia cu fata de 12 ani. Pe el l-au prins pe undeva prin sat, l-au luat, l-au dus la anchetă la poliţie aici la noi“, spune Drăgan Niculina, vecina care a făcut macabra descoperire.

Vecinii sunt îngroziţi şi nu pot înţelege cum de s-a ajuns la odioasa crimă. „Mi-a fost şi frică. Ambulanţă, poliţie, era multă lume. Atunci am aflat că au găsit-o pe tanti Maria moartă în casă. Să trăieşti tu, să creşti un nepot şi să vină să te omoare în casă... Ce treabă avea bunica cu fata? Cică au găsit o geantă lângă ea, era umblat în ea. A pus necuratul coada pe el. Îl ştiu de mic, nu era un copil să facă necazuri”, spune şi Oprea Maria, o vecină a victimei.

Autorul crimei este audiat şi reţinut. „Din cercetările efectuate până la acest moment a rezultat faptul că între un inculpat minor, în vârstă de 16 ani, şi bunica sa, în vârstă de 75 de ani, avut loc o discuţie contradictorie cauzată de faptul că bunica îi reproşa o relaţie pe care minorul o avea cu o minoră de 12 ani. Urmare a discuţiei, inculpatul s-a înarmat cu un topor cu care i-a aplicat mai multe lovituri bunici sale, lovituri care au provocat mai multe leziuni traumatice, ducând la decesul acesteia“, a declarat Liliana Istrate, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. Tânărul de 16 ani este acuzat de omor împotriva unui membru al familiei şi urmează să fie prezentat instanţei de judecată.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu