Sistem unic în regiune pentru operaţii pe creier şi coloană, la Spitalul de Urgenţă Galaţi (FOTO) Recomandat

Marți, 03 Decembrie 2019 14:59
Publicat în Știrea zilei

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a anunţat, astăzi, marţi, 03 decembrie 2019, că a făcut o investiţie unică în sud-estul României. Este vorba despre dotarea Secţie de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi cu un sistem complet pentru intervenţii chirurgicale pe creier şi coloana vertebrală. Sistemul este format dintr-un dispozitiv de neuronavigaţie, un aspirator ultrasonic, un ecograf intraoperator şi o trusă endoscopică.

„Practic, cu acest sistem de ultimă generaţie, Galaţiul devine un centru regional de neurochirurgie. În plus, acum avem a doua cea mai dotată secţie de neurochirurgie din Moldova. Cu ajutorul acestui sistem, se poate crea un mediu virtual cu imaginile obţinute la tomograf, astfel încât medicii să poată localiza cu precizie leziunile cerebrale profunde. Apoi, se pot îndepărta pe cale chirurgicală tumorilor şi hematoamele fără afectarea vaselor de sânge ale creierului. Noul echipament permite medicilor să vadă chiar în timpul intervenţiilor chirurgicale dacă mai există ţesut tumoral, iar cu trusa endoscopică se pot realiza şi la Galaţi operaţii de hernie de disc minim invazive. În plus, cu ajutorul acestui echipament medical vom putea face primii paşi şi în domeniul neurochirurgiei vasculare“, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Echipamentul medical va fi montat în sala de operaţie în perioada următoare. De asemenea, personalul medical va efectua stagii de pregătire pe acest tip de aparatură. Valoarea investiţiei este de 4.949.983 de lei, fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi CJ Galaţi.

FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu