Slujbe speciale şi sfinte moaşte la Galaţi, de sărbătoarea Sfântului Andrei (PROGRAM) Recomandat

Joi, 24 Noiembrie 2022 08:19
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În fiecare an, sărbătorile închinate ocrotitorului spiritual al oraşului Galaţi şi al Arhiepiscopiei Dunării de Jos - Sfântul Apostol Andrei, încreştinătorul poporului român şi protector ceresc al Sfintei noastre Biserici Ortodoxe strămoşeşti, reprezintă un prilej de mare bucurie duhovnicească pentru toţi slujitorii şi credincioşii Eparhiei Dunării de Jos.
"Anul acesta se împlinesc 30 de ani de când Sfântului Apostol Andrei a fost chemat ca ocrotitor spiritual al oraşului Galaţi şi al Eparhiei Dunării de Jos.
Această mare împlinire pentru clerul şi credincioşii de la Dunărea de Jos a fost realizată în anul 1992 la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian şi prin hotărârea nr. 93/06.11.1992 a Consiliului Local Galaţi, oraşul Galaţi fiind primul oraş din ţară care a primit ocrotirea spirituală a întâiul chemat la apostolie de către Mântuitorul Iisus Hristos.
În acest context, programul prilejuit de sărbătoarea închinată Sfântului Apostol Andrei va debuta duminică, 27 noiembrie, ora 16.00, cu primirea la Galaţi a moaştelor Sfântului Cuvios Paisie, aduse de la Mănăstirea Neamţ cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu bunăvoinţa ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovine şi procesiunea cu racla moaştelor Sfântului Cuvios Paisie de la Neamţ de la Universitatea „Dunărea de Jos” la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi.
În continuare, începând cu ora 16.30, vor fi săvârşite în Catedrala arhiepiscopală slujba specială pentru primirea moaştelor Sfântului Cuvios Paisie de la Neamţ, slujba Privegherii şi Sfânta Liturghie arhierească de noapte în cinstea acestui sfânt isihast.
În ziua hramului, miercuri, 30 noiembrie 2022, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească de către ÎPS Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu ierarhii invitaţi, începând cu ora 9.00.
În cele patru zile de sărbătoare, credincioşii din judeţele Galaţi şi Brăila şunt aşteptaţi să se închine la Sfintele Moaşte ale Sfântului Apostol Andrei şi ale Sfântului Cuvios Paisie de la Neamţ şi ale unor sfinţi doctori tămăduitori, aşezate pe baldachinul special amenajat pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale", transmite Arhiepiscopia.

Citește și Artişti de top la SERBĂRILE DE SFÂNTUL ANDREI de la Galaţi (PROGRAMUL CONCERTELOR)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu