Spital mobil la Galaţi, pregătit pentru dezastre naturale

 
Miercuri, 10 Iunie 2015 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cel mai mare spital mobil din România a intrat zilele tecute în dotarea Ministerului de Interne şi va fi adus la Galaţi. Are o structură gonflabilă şi se poate instala în doar 15 minute la locul unei calamităţi. Aici, medicii pot acorda tratament de urgenţă pentru 40 de persoane. În acelaşi timp, 26 de autospeciale noi au ajuns la unităţile SMURD din ţară.

Spitalul mobil este al 13-lea pe care îl are ţara noastră şi a costat aproximativ 300.000 de euro. Pe lângă zona de triaj are două camere, una destinată pacienţilor în stare gravă şi cealaltă celor cu răni uşoare. Spitalul este dotat cu tărgi şi aparatură performantă chiar şi pentru urgenţe medicale cod roşu. 

Spitalul mobil care va ajunge la ISU Galaţi este transportat de o autospecială dotată cu echipamente de descarcerare. Echipele de salvare au primit şi autospeciale noi, iar autorităţile consideră că acum suntem dotaţi pentru a putea interveni în cazul unor accidente grave, explozii sau chiar cutremure. Autorităţile doresc ca în fiecare judeţ să existe cel puţin o autospecială de transport victime multiple, iar în fiecare regiune a ţării câte o autospecială de intervenţie la calamităţi şi accidente colective. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu