Spital nou pentru pentru pacienţii cu afecţiuni psihice grave inaugurat la Găneşti (FOTO) Recomandat

Miercuri, 16 Septembrie 2020 17:31
Publicat în Știrea zilei

La Găneşti, miercuri, 16 septembrie 2020, a fost inaugurat noul corp de clădire construit pentru pacienţii cu afecţiuni psihice grave.

Noua clădire are o suprafaţă desfăşurată de 3.700 mp şi dispune de 50 de locuri de cazare pentru pacienţii internaţi la Unitatea Medico-Socială Găneşti. La demisol sunt amplasate spaţiile tehnice şi bucătăria, la parter cabinetele medicale, farmacia şi spaţiile pentru îngrijirea pacienţilor, la etajul întâi se află o zonă pentru personalul unităţii şi una cu rezerve pentru pacienţi, iar cel de-al doilea etaj este destinat în totalitate pacienţilor. La cele două etaje sunt saloane separate pentru pacienţii cu boli transmisibile.

Investiţia se ridică la aproape 13,5 milioane de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi.

„Este primul spital construit de la zero în judeţul Galaţi, în ultimii 30 de ani. Este un spital modern, cu saloane cu două sau trei paturi, bucătărie complet utilată, cabinete medicale, spaţii pentru gimnastică medicală, masaj şi fizioterapie, cabinet stomatologic şi farmacie. Fiecare salon are baie proprie şi a fost dotat cu paturi, saltele, mese şi noptiere noi. Din păcate, mulţi dintre cei de aici au fost abandonaţi de familie. Nimeni nu i-a mai vizitat de ani de zile. Personalul de aici este singura familie pe care o au. Am dotat noul spital cu tot ceea ce este nevoie pentru cei care sunt internaţi aici. Pentru ei, aici este acasă. Trebuie să avem grijă de ei şi să facem tot ce putem pentru a le face viaţa mai bună. Şi vechile spaţii, care au fost deja mult îmbunătăţite, vor intra într-un amplu proces de modernizare“, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu