Staţiile de autobuz fără refugiu, o problemă ce ar putea fi rezolvată abia la primăvară

Joi, 14 Decembrie 2017 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lipsa staţiilor fără refugiu din Galaţi continuă să fie o problemă pentru cetăţenii oraşului. Să aştepţi autobuzul într-o staţie fără refugiu în Galaţi, nu e tocmai plăcut mai ales atunci când plouă, bate vântul sau ninge. Mai multe staţii de pe Brăilei sunt fără refugiu însă una dintre cele mai aglomerate este cea din Tiglina II, o staţie foarte aglomerată la orele de vârf şi unde se suprapun nu mai puţin de 17 trasee, după cum spunea chiar primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. ”Există o bucată din strada Brăilei, unde se suprapun nu mai puţin de 17 trasee, ceea ce nu are absolut nici o logică”, a declarat Ionuţ Pucheanu.
După ce municipalitatea şi-a propus să revoluţioneze sistemul de transport în comun prin introducerea celui mai modern sistem de E-Ticketing din ţară, care va aduce un sistem de informare al cetăţenilor ce va fi implementat într-o proporţie de 80-90% în staţiile ce vor fi dotate cu un sistem de afişaj pe trei rânduri şi care va prezenta în timp real cetăţeanului ce traseu vine şi în cât timp, a venit rândul şi discuţiilor despre staţiile de călători. Acestea, cel mai probabil, vor fi montate abia la primăvară deoarece la prima tentativă de achiziţie nu s-a prezentat nici un ofertant. Reamintim că, după cum este prevăcut în caietul de sarcini al licitaţiei lansate recent de Primăria Galaţi, pentru staţiile rămase descoperite din oraş se doreşte achiziţia a două tipuri de refugii: late, respectiv, înguste.
”În momentul de faţă suntem în plină desfăşurare a achiziţiei pentru staţiile de călători, îmi pare rău că am ajuns în iarnă şi nu am reuşit să le montăm. Suntem la a doua tentativă, pentru că la prima tentativă de achiziţie a acestor staţii de autobuze nu s-a prezentat nici un ofertant, am refăcut documentaţia, am revizuit bugetele şi am revenit pe SEAP, sperăm ca de data aceasta cu ceva mai mult succes, ceea ce înseamnă că undeva prin primăvară sperăm să fim capabili să montăm cele aproximativ 120 de staţii noi de autobuz de care municipiul Galaţi are nevoie. Evident că aceste staţii vor beneficia de acel sistem de informare şi tot ce e necesar ca cetăţeanul nostru să-şi primească informaţiile în timp util pentru a nu mai aştepta cu zecile de minute în staţii”, a declarat Ionuţ Pucheanu.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu