Sunată, minţită şi furată! Clipe de groază, în miez de noapte, pentru o bătrână din Galaţi Recomandat

Joi, 27 Octombrie 2022 13:24
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înşelăciunea prin metoda "Accidentul" a revenit la Galaţi, într-o formă "actualizată": banii se iau de la uşa victimei. Asta a păţit o bătrână din Galaţi, care a trecut prin clipe de groază, târziu în noapte.

Astfel, la data de 5 octombrie 2022, Secţia 1 Poliţie Rurală a fost sesizată de o femeie de 79 ani, din comuna Scânteieşti, judeţul Galaţi, cu privire la faptul că în cursul nopţii de 4 octombrie, în jurul orei 22:30, în timp ce se afla la domiciliu, a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută, care s-a prezentat ca fiind nora acesteia şi care i-a spus că se află în spital în urma unui accident auto şi urmează să facă o intervenţie chirurgicală care necesită o sumă mai mare de bani.

În continuare, tot în timpul aceluiaşi apel, a discutat cu o altă persoană care a pretins că este reprezentantul unei firme de asigurări de sănătate căreia ar trebui să-i înmâneze o sumă de bani pentru a se reduce costurile intervenţiei chirurgicale.

Ulterior, în jurul orei 23:15, la domiciliul acesteia, s-a prezentat o persoană necunoscută de aproximativ 35 ani, care s-a prezentat ca fiind reprezentantă a firmei de asigurări de sănătate şi căreia i-a înmânat suma de 30.000 lei.

La scurt timp, femeia de 79 ani a contactat-o telefonic pe nora sa şi când a întrebat-o dacă se simte bine, aceasta i-a răspuns că se află acasă şi nu a fost victima niciunui accident auto, moment în care aceasta a realizat că a fost victima unei înşelăciuni.

Un recidivist din Galaţi, un tânăr din Medgidia aflat în arest la Arad şi o tecuceancă de 19 ani au pus la cale înşelăciunea

A fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de înşelăciune, iar cercetările au fost preluate de poliţişti din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Galaţi, care, după multiple activităţi investigative, au identificat prezumtivii autori ai comiterii acestei fapte.

Este vorba despre un bărbat de 38 ani, din Galaţi, eliberat din penitenciar în luna august 2022, un tânăr de 23 ani, din municipiul Medgidia, aflat în prezent încarcerat în Penitenciarul Arad, şi o tânără de 19 ani, din municipiul Tecuci.

Astfel, la data de 24 octombrie, poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale, cu sprijinul celor din cadrul Secţiei 3 Poliţie Galaţi, au depistat pe raza municipiului Galaţi pe bărbatul de 38 ani, iar ulterior au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la adresa acestuia de domiciliu, la care au participat şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Galaţi.

După audiere şi după administrarea probatoriului în cauză, s-a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, iar, în data de 25 octombrie, Judecătoria Galaţi a luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Prejudiciul nu a fost recuperat, iar în cauză se efectuează activităţi pentru depistarea tinerei de 19 ani, precum şi pentru cercetarea bărbatului de 23 ani şi tragerea la răspundere conform legii.

! Pentru a nu deveni victimele unor astfel de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă:

- Nu oferiţi date personale la telefon, indiferent de calitatea invocată de către interlocutor!

- Nu comunicaţi sub nicio formă adresa dumneavoastră unei persoane necunoscute care vă apelează, indiferent de pretextul invocat!

- Sunaţi-vă imediat copilul/ membrul familiei pe numărul de telefon pe care îl cunoaşteţi dumneavoastră şi NU pe numărul indicat de persoana necunoscută care vă apelează!

- Nu trimiteţi sume de bani unor necunoscuţi, indiferent cât de impresionantă este povestea pe care v-o spun la telefon!

- Verificaţi orice informaţie prin care vi se solicită telefonic să trimiteţi bani, prin terţi, unor rude despre care vi se spune că au fost implicate în accidente rutiere!

- Dacă suspectaţi că aţi putea fi victima unei înşelăciuni, sesizaţi de urgenţă poliţia!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu