Tasare de proporţii pe str. Brăilei, aproape de ieşirea din Galaţi spre Tecuci Recomandat

Sâmbătă, 30 Martie 2019 15:33
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

O tasare apărută încă de ieri (n.r. - vineri, 29 martie 2019), pe str. Brăilei, în zona intersecţiei cu str. Vrancei, aproape de ieşirea din municipiul Galaţi, a luat proporţii de la o oră la alta, astfel încât autorităţile au decis să întrerupă circulaţia autovehiculelor în zonă. Asfaltul s-a lăsat considerabil pe câţiva zeci de metri, iar crăpăturile se întind de la un capăt la altul al străzii. Locatarii blocurilor din împrejurimi se tem să nu aibă soarta celor din Mazepa, mai ales că în zonă sunt doar blocuri de 10 etaje.

Se pare că accidentul de teren se datorează unor avarii ale conductelor aparţinând societăţii Apă Canal S.A. Galaţi. ”În urma tasărilor pronunţate ale carosabilului pe strada Brăilei, în zona intersecţiei cu strada Vrancei, s-au impus măsuri imediate de închidere a traficului pe tronsonul cuprins între bulevardul Dunărea şi strada Vrancei, în scopul decopertării structurii rutiere şi de efectuare a săpăturilor pentru depistarea cauzelor ce au provocat fenomenele descrise mai sus. S.C. Apă Canal S.A. lucrează pentru depistarea şi înlăturarea cauzelor urmând ca, în cel mai scurt timp, să se treacă la refacerea structurii rutiere şi reluarea traficului în condiţii de siguranţă”, anunţă Primăria municipiului Galaţi.

UPDATE: Pentru siguranţa participanţilor la trafic, Primăria municipiului Galaţi a decis să extindă restricţia de circulaţie pe strada Brăilei până la intersecţia cu strada Oţelarilor. Astfel, traficul este închis pe tronsonul cuprins între intersecţia cu bulevardul Dunărea şi strada Oţelarilor. 

Transurb a deviat traseele mijloacelor de transport în comun 

Societatea Transurb S.A. Galaţi informează că ”din cauza surpării de teren apărută pe strada Brăilei, între strada Vrancei şi bulevardul Dunărea (zona patiseriei Dana), următoarele trasee de transport circula deviat astfel: 

- Traseele 105 şi 29 vor circula pe tur: capăt linie Micro 19 - strada Oţelarilor, va efectua dreapta pe strada Brăilei, continuând apoi pe itinerariul obişnuit. Pe retur se va circula deviat pe acelaşi segment precizat;

- Traseul 28 - mijloacele de transport repartizate la acest traseu vor circula pe tur: strada Oltului - Drumul de Centura - bulevardul Dunărea - strada Oţelarilor - capăt de linie Micro 19. La retur se va menţine acelaşi traseu: capăt linie Micro 19 - strada Oţelarilor - bulevardul Dunărea - Drumul de Centura - strada Oltului, continuând apoi pe itinerariul obişnuit; 

- Traseul 30 - autobuzele vor circula, atât pe tur, cât şi pe retur: Micro 19 - strada Oţelarilor - bulevardul Dunărea - Tirighina - capăt linie Borcan, pe retur se menţine acelaşi traseu; 

- Traseul 31 - atât pe tur, cât şi pe retur se circulă deviat de la capăt linie Micro 19 - strada Oţelarilor - bulevardul Dunărea - Barboşi. Precizăm că devierile de traseu se vor menţine până la remedierea avariei apărute”.

crapatura

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu