Tecuciul este în haine de sărbătoare

Vineri, 02 Septembrie 2011 03:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Anul acesta municipiul Tecuci aniversează nu mai puţin de 576 ani de la prima atestare documentară, iar cu acest prilej au fost organizate o serie de manifestări cultural-artistice deosebite, fără echivalent în cei peste 21 de ani de la Revoluţie. În acest sens toate instituţiile tecucene au încercat să se autodepăşească prin pregătirea şi prezentarea de evenimente unicat, de o calitate excepţională. Pe lângă expoziţiile de artă plastică şi prezentări de carte ale unor artişti şi scriitori cu nume sonore, publicul tecucean este invitat să participe la trei seri de vis în compania mai multor artişti celebri, care vor evolua pe scena tecuceană. Pe lângă evoluţia scenică, cei prezenţi vor beneficia şi de un parc de distracţii deosebit, acesta fiind cu predilecţie pentru micuţi, precum şi de multe alte surprize pregătite de către organizatori. Cu toate că cele trei zile de spectacole se anunţă a fi unele fără egal, marele avantaj al administraţiei locale tecucene şi implicit al tecucenilor este faptul că toată parada este gratuit oferită, singurele facturi de achitat de către administraţie fiind cele ce ce privesc consumul de energie electrică şi cazarea artiştilor, un preţ mult prea mic pentru o distracţie de această amploare.
În toată perioada de sărbători tecucenii sunt invitaţi să participăe la toate manifestările pregătite cu acest prilej. Astfel, Biblioteca municipală „Ştefan Petică” Tecuci a găzduit joi, 1 septembrie, începând cu ora 10.30, vernisajul expozitiei de artă plastică „Structură şi culoare”. Au expus  prof. Ioniţă Bebea şi eleva Alexandra Silvestru. Prezentarea a fost făcută de prof. Poliana Lambrinoc. Tot pe 1 septemrie a avut loc o întîlnire cu tinerii remarcaţi prin rezultate şcolare, sportive şi artistice deosebite în cadrul competiţiilor naţionale şi internaţionale, sub genericul „Elite tecucene”, urmat de recital de muzică românească veche susţinut de Fomaţia „Trei parale”. Evenimentul a avut loc în Foaierul Sălii de Spectacole „Ioan Petrovici”. Pe data de 2 septembrie, la ora 11.00, va avea loc lansarea de carte „Vinovatele meandre” - autor Dan Plăeşu şi Dezbaterea „Orizonturi culturale tecucene”. Sâmbătă, 3 septembrie, la ora 18.00, va avea loc un spectacol de muzică şi dans oferit de formaţii şi interpreţi tecuceni la Teatrul de Vară.
Vineri, sâmbătă şi duminică va avea loc spectacolul-concert organizat de Primăria Tecuci în parteneriat cu Compania artistică „Mix Muzic Show” Bucureşti, unde evoluează ANDREEA BALAN, PETRIŞOR & trupa de dans; KEO, ALEXANDRA UNGUREANU şi SKIZZO SKILLS; Trupa ”SÎNZIENELE” - etno dance; DJ JUNGLE ; JEAN DE LA CRAIOVA; UNI-K; ELISABETA TURCU; ŞTEFANIA RAREŞ; Trupa “HANGIŢELE”; Trupa ROMÂNAŞII; “PROCONSUL”. De asemenea, vor avea loc spectacole pentru copii, concursuri cu premii şi animaţie.o tombolă şi un foc de artificii. Prezintă Cătălin Măruţă şi Victor Mihalache. Spectacolul la care sunt invitaţi toţi tecucenii are loc pentru prima dată în incinta Oborului tecucean şi tot pentru prima dată intrarea în acest spaţiu dedicat distracţiei va fi gratuită.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu