Trei noi focare COVID la Spitalul de Urgenţă Galaţi Recomandat

Joi, 07 Octombrie 2021 13:04
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În secţiile Medicală 1, Cardiologie şi Neonatologie ale Spitalului de Urgenţă Galaţi au fost depistate trei noi focare de infectare cu noul coronavirus. Unul dintre ele vizează şi cadre medicale. „Avem un focar de 8 pacienţi în cadrul secţiei de medicină internă 1, focarul pornind de la 2 pacienţi testaţi pozitiv la 24 de la internare, la 24 de ore de la internare, al doilea focar în secţia de cardiologie cu patru pacienţi, fiind depistat un pacient COVID pozitiv la 8 zile de la internare“, a precizat dr. Violeta Şapira, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi.
Al treilea focar este în secţia Neonatologie şi este primul din acest val 4 al pandemiei în care sunt cadre medicale bolnave, un medic şi 2 asistenţi. „Mai avem  un focar în secţia de Neonatologie cu trei cadre medicale, un cadru medical era vaccinat şi 2 erau nevaccinate, două persoane au fost cu simptomatologie de la domiciliu şi cea de-a treia a fost contact“, a mai precizat dr. Şapira.
Simultan în secţie au depistat şi o mămică cu simptome care a fost transferată alături de copil la alt spital. „Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare în momentul actual, iar măsurile care s-au luat privesc izolarea contacţilor în spaţii special destinate, dezinfecţia terminală, investigarea personalului nevaccinat sau care nu a trecut prin boală şi triajul epidemiologic al personalului“, a precizat Liliana Iordachescu, DSP Galaţi.
În acest moment, de la începutul valului 4 al pandemiei, la cel mai mare spital din zonă, Spitalul de Urgenţă Galaţi, numărul focarelor a ajuns la 5 în 5 secţii ale spitalului. Două dintre focare sunt închise.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu