Tribunele stadionului Siderurgistul, asaltate de şobolani

Marți, 12 Noiembrie 2019 16:15
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Invazie de şobolani în zona tribunelor stadionului Siderurgistul din municipiul Galaţi. Şobolanii, care se plimbau prin zona unde copiii au frecvent antrenamente, au fost filmaţi de mai mulţi părinţi revoltaţi că sănătatea copiilor este astfel pusă în pericol. Se cunoaşte faptul că şobolanii sunt purtători ai unor boli grave. Imaginile au fost făcute publice pe un site de socializare cerându-se luarea unor măsuri. Invazia şobolani este de altfel recunoscută de către reprezentanţii bazei sportive, bază care este în administrarea municipalităţii gălăţene. Din explicaţiile administraţiei reiese că deşi ultima deratizare a fost facută în iulie, numărul şobolanilor nu pare a se fi micşorat simţitor. Apropierea de râpa din Valea Ţiglinei, dar şi tomberoanele din zona bazei sportive par a fi motivele care atrag şobolanii. În plus, nu se poate construi un gard din piatră care oricum nu ar proteja prea mult. 

”Avem râpa care este plină de aşa ceva, iar despărţitura dintre noi, ca bază, şi râpă, nu există pentru a-i putea opri, printr-un gard de genul pietrei, ca să nu treacă. Plus de asta se adună, ei vin la coşul de gunoi. Oricum ei nu intră în momentul în care copilul intră pe teren şi joacă. Păi spuneţi dumneavoastră, ca oameni ce am putea face? Ei vin, efectiv urcă, urcă pe gard. Am avut un dud şi urcau, mâncau dude. Ei vin la tomberoane şi, dacă nu eşti atent şi e plin, poate să iţi sară unul de acolo “, a spus Laurenţiu Magearu, administratorul bazei. 

Odata cu apariţia imaginilor în spatiul public, Direcţia de Sănătate Publică s-a autosesizat. ”O echipă de inspectori se va deplasa la baza sportivă, iar ulterior Primăria va fi anunţată despre decizia pe care o vom lua“, a declarat Liliana Iordachescu, purtator de cuvânt Direcţia de Sănătate Publică Galaţi. 

Primăria Galati, în adminsitrarea căreia se află baza sportivă, are propriile explicaţii privind apariţia şobolanilor în număr destul de mare. ”Este o situaţie care a apărut cel mai probabil pe fondul temperaturilor neobişnuit de mari pentru această perioadă a anului. Bineînteles că vom intensifica acţiunile de deratizare în condiţiile în care deratizarea se face o dată la 6 luni, iar gunoiul se ridică cam de 2 ori pe săptămână. Acum vom intensifica aceste acţiuni. Le vom face mult mai des”, a declarat Ovidiu Matache, Primăria Galaţi. 

Municipalitatea are pentru Valea Ţiglinei un amplu plan de modernizare, lasnsat în premieră: un concurs de soluţii pentru reamenajarea întregii zone care va deveni un parc modern. 

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu