ULTIMA ORĂ: Exproprierile de pe Centura Galaţiului, aprobate de Consiliul Judeţean Recomandat

Miercuri, 29 Iunie 2022 13:58
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După 7 încercări eşuate, cele două proiecte care vizează exproprierile pentru Drumul de Centură al municipiului Galaţi: 1. Însuşirea Rapoartelor de evaluare ANEVAR pentru justa despăgubire a proprietarilor aflaţi pe coridorului de expropriere al obiectivului de investiţii „Extindere şi modernizare Varianta ocolitoare a municipiului Galaţi” şi 2. Aprobarea deciziei de expropriere pentru cauză de utilitate publică a imobilelor situate pe coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes judeţean „Extindere şi modernizare variantă ocolitoare a municipiului Galaţi”, au fost aprobate astăzi, miercuri, 29 iunie 2022, de Consiliul Judeţean Galaţi, întrunit în şedinţă ordinară.

Reamintim că, de 7 ori, consilierii judeţeni PNL nu s-au prezentat la şedinţele Consiliului Judeţean Galaţi care au avut pe ordinea de zi proiectele privind exproprierile de pe Drumul de Centură, blocându-le astfel şi punând în pericol cea mai mare investiţie în infrastructura rutieră a Galaţiului, care risca să piardă fonduri europene de 30 de milioane de euro.

"Astăzi, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Galaţi, au fost aprobate hotărârile de expropriere pentru cauză de utilitate publică în cadrul investiţiei de modernizare şi extindere a Drumului de Centură. Este vorba despre terenul necesar pentru lărgirea la patru benzi a drumului, pe sectoarele dintre Viaduct şi zona blocurilor ANL, precum şi între Talcioc şi intersecţia cu bulevardul George Coşbuc. Conform evaluărilor realizate de către specialişti, trebuie expropriaţi 8.155 de mp, din care 6.349 mp reprezintă teren fără construcţii. Este un pas foarte important pe care îl facem în cadrul acestei investiţii şi de care aveam mare nevoie pentru a putea lărgi Drumul de Centură la patru benzi pe aproximativ 3 kilometri. Evaluările au fost făcute de către un expert ANEVAR şi contraexpertizate de un verificator ANEVAR, iar cei care vor fi afectaţi de aceste exproprieri au fost deja notificaţi. Avem 46 de proprietăţi unde vom face aceste exproprieri, iar în 39 de cazuri este vorba despre persoane fizice. După obţinerea tuturor documentelor necesare, a intabulării coridorului de expropriere şi a autorizaţiilor de desfiinţare, vor fi demarate la propriu procedurile de expropriere. Suma totală pentru exproprieri, inclusiv valoarea prejudiciului economic pentru firmele care vor fi afectate de aceste proceduri, este de 7.907.152 de lei", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu