ULTIMA ORĂ: Ministrul ucrainean de Interne a fost ucis (FOTO) Recomandat

Miercuri, 18 Ianuarie 2023 11:09
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Autorităţile ucrainene au anunţat miercuri că un elicopter s-a prăbuşit, în cursul dimineţii, în apropierea unei grădiniţe din oraşul Brovarî, din regiunea Kiev (foto ↑↓), relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

La faţa locului au sosit echipaje de salvare, dar încă nu existau informaţii cu privire la victime şi circumstanţele producerii incidentului, a scris, pe Telegram, directorul adjunct al cancelariei prezidenţiale, Kirilo Timoşenko. "Un elicopter s-a prăbuşit în apropiere de o grădiniţă şi de un imobil de locuinţe. (...) Există victime", a indicat acesta.

kiev 2

Guvernatorul regiunii Kiev, Oleksii Kuleba, a scris la rândul său că "în momentul tragediei în interiorul grădiniţei se aflau copii şi personal", adăugând că "toţi au fost evacuaţi".

Ulterior, poliţia ucraineană a anunţat că cel puţin 16 persoane, printre care ministrul ucrainean de Interne şi doi copii, au murit în urma prăbuşirii elicopterului. ''Pentru moment avem informaţii privind 16 morţi, printre care doi copii'', a indicat Poliţia Naţională ucraineană într-un comunicat.

ministru

Ministrul ucrainean de Interne, Denis Monastîrski (42 de ani/foto ↑), prim-adjunctul său, Evgheni Ienin (42 de ani), şi un alt înalt demnitar, care se aflau la bordul elicopterului, şi-au pierdut de asemenea viaţa, a declarat şeful poliţiei ucrainene, Ihor Klimenko.

Între altele, 22 de răniţi, printre care zece copii, au fost spitalizaţi, conform aceleiaşi surse.

Elicopterul s-a prăbuşit la Brovarî, un oraş cu circa 100.000 de locuitori aflat la est de Kiev. ''Erau copii şi angajaţi în grădiniţă la momentul producerii acestei tragedii. Toată lumea a fost evacuată. Există victime'', a scris guvernatorul regiunii Kiev, Oleksii Kuleba, pe aplicaţia Telegram.

kiev

Imaginile difuzate pe social media arată un incendiu de amploare la locul prăbuşirii aparatului de zbor (foto ↑). Deocamdată nu există informaţii privind cauza acestei tragedii.

Elicopterul aparţinea Serviciului ucrainean pentru situaţii de urgenţă, aflat în subordinea Ministerului de Interne, a explicat un purtător de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu