Un copil din Galaţi a murit din cauza rujeolei, un altul este internat

Joi, 01 Iunie 2017 21:05
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nevaccinarea copiilor a început să facă victime şi în judeţul Galaţi. Un copil din judeţul Galaţi, internat iniţial la Spitalul Tecuci, a decedat la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi unde fusese transferat.. ””Copilul care a decedat era nevaccinat. În acest moment, în judeţul Galaţi, mai avem încă un copil mic, confirmat a avea rujeolă, internat la Spitalul de Boli Infecţioase, şi încă şase copii suspectaţi a avea boala. Nici unul nu era vaccinat“, a precizat Liliana Iordăchescu, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi. În judeţul Galaţi există vaccin antirujeolic.

Rujeola (Pojarul) este o  boală infecţioasă, foarte contagioasă, provocata de un virus, care duce la complicaţii. Declanşarea bolii determină o erupţie cutanată raspandită pe tot corpul şi simptome asemănătoare gripei, inclusiv febră mare, tuse, secreţii nazale şi oculare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli, dar din ce în ce mai mulţi părinţi aleg să nu-şi vaccineze copiii.
Conform celui mai recent raport al Organizatiei Mondiale a Sănătăţii, cel mai mare focar de rujeolă din Europa. de la începutul anului, este în ţara noastră. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, până la data de 07.04.2017 este 4793, din care 21 de decese. Ca masură de limitare a extinderii epidemiei de rujeolă, la nivel naţional a fost organizată o campanie suplimentară de vaccinare cu RRO a copiilor nevaccinaţi şi incomplet vaccinaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu