Un nou caz de infectare cu COVID-19 în Penitenciarul Galați Recomandat

Joi, 02 Iulie 2020 09:55
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autoritarea Naţională a Penitenciarelor (ANP) a informat miercuri, 01 iulie 2020, printr-un comunicat se presă, că un angajat al Penitenciarului Galaţi a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Poliţistul de penitenciare este asimptomatic. Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea, în permanenţă, a echipamentului de protecţie. În prezent, se efectuează verificări pentru stabilirea contacţilor. Administraţia locului de deţinere aplică recomandările Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi şi măsurile de intervenţie adoptate la nivel de sistem.

În completarea informaţiilor furnizate despre angajatul confirmat pozitiv COVID-19 la Penitenciarul Galaţi, ANP arată că drept urmare a efectuării anchetei epidemiologice, au fost identificaţi 27 de contacţi în rândul personalului unităţii şi 125 de contacţi în rândul persoanelor private de libertate. Poliţiştii de penitenciare identificaţi contacţi au fost scoşi din serviciu şi se află la domiciliu, asigurându-se continuitatea misiunilor specifice, în condiţii optime, cu personal de rezervă. Referitor la contacţii persoane private de libertate, precizăm că aceştia au fost informaţi cu privire la cazul angajatului confirmat pozitiv, fiind monitorizaţi medical, în scop preventiv. Deţinuţii se află cazaţi în cadrul a două secţii de deţinere şi desfăşoară activităţile specifice fără a interacţiona cu persoanele custodiate la nivelul celorlalte secţii.

Totodată, în urma triajului epidemiologic, nu au fost identificate situaţii de manifestare a simptomatologiei specifice COVID-19. Administraţia penitenciarului aplică conduită indicată de DSP Galaţi şi implementează măsurile aferente Planului de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii şi răspândirii infecţiei cu COVID-19 în rândul personalului şi al persoanelor private de libertate (dezinfectare spaţii comune, intensificare triaj epidemiologic, monitorizare medicală, port al echipamentului de protecţie, distanţare de siguranţă, dialog permanent cu structurile competenţe ale Ministerului Sănătăţii). Nu este primul caz de infectare din penitenciarul gălăţean, ultimul fiind înregistrat pe 05 iunie 2020, subiect despre care cotidianul nostru a relatat în articolul „Primul caz de infectare cu noul coronavirus la Penitenciarul Galaţi“.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu