Un taximetrist din Galați și-a ucis concubina în bătaie Recomandat

Marți, 08 Septembrie 2020 14:19
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Prinsă într-un cerc vicios al violenţei conjugale de peste 20 de ani, o gălăţeancă a murit ucisă în bătaie chiar de bărbatul alături de care a trăit toată viaţa, concubinul ei. Iordănica Angheluţă, 52 de ani, era frecvent agresată de Adrian Carp, de 50 de ani, concubinul ei, dar niciodată nu a cerut ajutor sau emiterea unui ordin de protecţie. Şi în al 12-lea ceas, când după o bătaie cruntă încasată acum câteva zile ambulanța şi poliția i-au ajuns la ușă, femeia a refuzat internarea, dar şi ajutorul. A doua zi era găsită aproape moartă, nu este exclus să mai fi fost bătută între timp. Nu a mai putut fi resucitată. „Era vorba de o femeie de 51 de ani care era într-o stare deplorabilă, fusese bătută, agresată de concubin. Femeia era căzută în baie cu traumatism cranian, dar şi cu multiple alte traumatisme şi echimoze. Bărbatul era foarte agitat, echipajul a solicitat şi sprijinul poliţiei. La toate insistenţele noastre pentru pacientă să fie transportată la spital, ea a refuzat“, a explicat dr. Mihai Polinschi, director medical SAJ Galaţi.

A două zi însă bărbatul a sunat la 112 spunând că femeia a leşinat. Inițial a intervenit un echipaj SMURD, dar s-a cerut ajutor de la Ambulanţă, de unde a sosit un echipaj cu medic. Ambulanţa şi poliţia se deplasează din nou la aceeaşi adresă, iar după 40-45 de minute de resuscitare este declarat decesul. Concubinul care era agitat a fost încătuşat de poliţişti. „Inculpatul a aplicat concubinei sale, o persoană de 52 de ani, multiple lovituri cu pumnii şi picioarele inclusiv în zone vitale ale corpului cauzându-i traumatisme grave care au condus la decesul victimei .Nu s-a cerut ordin de protecţie deşi mai demult femeia ar fi fost agresată în repetate rânduri, dar nu s-a cerut niciodată acest ordin“, a declarat Liliana Istrate, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Vecinii cunoşteau povestea tristă a femeii. Concubinul acesteia a fost agresiv şi cu ei. Femeia a muncit un timp, dar cum bărbatul o urmărea şi îi făcea scandal la locul de muncă, a rămas fără serviciu. De răul bărbatului inclusiv mama acestuia a plecat în Italia, iar cei doi locuiau în apartamentul ei. „A fost şocant, sigur, tot ce s-a întâmplat, atât timp cât noi o ştim, sărăcuţa, ce bătăi lua în fiecare zi aproape. I-a rupt şi maxilarul şi mâna, piciorul, tot timpul a fost bătută. Îi spuneam mereu să plece, să fugă de aici. Nu ştiu de ce a refuzat mereu să facă plângere sau să fugă. Și în ultima clipă la fel a făcut, cred că era terorizată de el, îi era foarte frică, dar a costat-o viaţa din păcate”, spunea Carmen Pascale, administratorul blocului unde locuiau cei doi.

Bărbatul, taximetrist de meserie, a fost arestat preventiv 30 de zile acuzat fiind de omor comis împotriva unui membru al familiei. Femeia ar fi trăit poate şi astăzi dacă ar fi reuşit să rupă relaţia care devenise mai mult decât toxică. Sau poate dacă măcar ar fi acceptat cu o zi mai devreme internarea şi ordinul de restricţie pe care nu l-a cerut.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu