Unde vor fi amplasate, în Galaţi, cele 5 încărcătoare solare stradale pentru telefoane mobile Recomandat

Marți, 15 Octombrie 2019 11:40
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

După ce Primăria municipiului Galaţi a anunţat, pe data de 05 septembrie 2019, că face încă un pas în direcţia "Smart City" şi doreşte să pună la dispoziţia cetăţenilor, în cinci zone ale oraşului, încărcătoare solare pentru telefoanele mobile şi pentru alte gadget-uri, iată că licitaţia organizată în acest scop a fost finalizată. Firma care va monta cei cinci stâlpi solari este Power Pure Energy SRL cu o valoare a contractului de 49.500 lei fără TVA. Termenul de livrare, instalare şi punere în funcţiune a încărcătoarelor stradale este de 90 de zile de la data intrării în vigoare a contractului. Serviciile de mentenanţă se vor desfăşura pentru perioada cât sistemele sunt în garanţie şi sunt gratuite.

Astfel, municipalitatea doreşte amplasarea a cinci stâlpi solari (Solar street mobile charger) pentru încărcarea telefoanelor mobile, tabletelor sau camerelor foto în următoarele locuri publice: Parc Viva, Grădina Publică, Orăşelul Copiilor, Zona Spicu şi Zona Potcoava de Aur. Stâlpii solari vor fi independenţi de reţeaua electrică. Astfel, aceştia vor fi prevăzuţi cu panouri fotovoltaice, acumulatori solardeep cycle, controler solar special cu pornire şi oprire automată, priză dublă usb2.1Ax3=6 fast charger. Aceştia pot fi echipaţi opţional cu sisteme precum: Google Assistant Voice Control; iluminat exterior şi ambiental; supraveghere video trafic; priză exterioară pentru laptopuri, trotinete, hoverboard-uri, scutere sau biciclete electrice; staţie meteo profesională; panouri LED video.

"Este încă un element pentru ca Galaţiul să devină Smart City, după simplificarea procedurilor pentru obţinerea certificatului de urbanism, emiterea Avizului Comun pentru obţinerea rapidă a autorizaţiei de construire, sistemul informatic integrat de management al documentelor aflat în implementare, aplicaţia mobilă Galati City App, proiectul cu finanţare europeană pentru instalarea de reţele Wi-Fi sau sistemul de e-ticketing, tot în implementare", spunea Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi, la lansarea licitaţiei.

Articole similare: Galaţiul va avea încărcătoare solare stradale pentru dispozitive mobile

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu