UPDATE: Medicii de la Județean acuzați de ucidere din culpă nu mai au voie să profeseze Recomandat

Miercuri, 02 Noiembrie 2022 18:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Șapte medici gălățeni ai Spitalului de Urgență Galați nu mai au voie să profeseze și se află sub control judiciar 60 de zile acuzați de comiterea infracțiunii de ucidere din culpă, dar și de alte infracțiuni, au anunțat procurorii Curții de Apel Galați.

Cum medicii nu au voie să discute cu nimeni despre acest subiect, o parte a avocaților care îi reprezintă spun că aceștia permanent și-au susținut nevinovăția.

Unii dintre avocați au anunțat deja că au formulat plângere împotriva ordonanței procurorului prin care s-a dispus măsura controlului judiciar și urmează ca un judecător să se pronunțe.

În plus, unii avocați acuză că nu s-a respectat procedura în ancheta parchetului și au făcut plângeri la procurorul general.

Între timp, reprezentanții Spitalului de Urgență au luat act că rămân fără medici și asta la UPU ar fi o problemă.

Medicii deja nu mai profesează și o vor putea face doar la finalul anchetei sau dacă instanța va decide între timp altfel.

"Până în prezent unitatea noastră nu a primit nicio informare din partea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, în schimb medicii angajați au adus la conducerea unității ordonanțele de interzicere a profesiei. Oricum unitatea noastră era în deficit de medici, personal medical, acum vă dați seama, o să fie mult mai greu”, a precizat Ionuț Băneșanu, purtător de cuvânt Spitalul de Urgență Galați.

Cine sunt cei 7 medici, dar și ce acuzații li se aduc, citește AICI!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu