VIDEO | Grup de traficanţi de migranţi, destructurat la Galaţi. Cum acţiona grupul „CĂRĂUŞII” Recomandat

Vineri, 17 Mai 2019 14:53
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului Prevenirea şi Combaterea Migraţie Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul S.T.P.F Galaţi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galaţi, au destructurat un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi. În data de 16 mai a.c., au fost desfăşurate cinci percheziţii domiciliare la membrii grupărilor, în mai multe locaţii de pe raza judeţului Galaţi, la care au participat poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, subiect despre care Monitorul de Galaţi a relatat în articolul "Percheziţii în judeţul Galaţi după traficanţii de migranţi". Faţă de trei membri ai grupului a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Începând cu luna noiembrie 2018, politiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, coordonaţi de procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galaţi, au derulat acţiuni specifice pentru documentarea activităţii infracţionale a unui grup infracţional organizat, cu denumirea „CĂRĂUŞII” , implicat în traficul de migranţi. În fapt, din actele administrate în cauză, până în prezent, au rezultat indicii privind existenţa şi funcţionarea grupării infracţionale, având în componenţă cetăţeni români, care transporta cetăţeni proveniţi din zona Asiei, înregistraţi ca solicitanţi de azil în ţara noastră, şi din România, ascunşi în locuri special amenajate în mijloacele de transport, în scopul trecerii ilegale a frontierei de stat către ţări din vestul Europei.

20Migranti site

Astfel, urmare a activităţilor specifice desfăşurate în baza delegărilor dispuse în cauză, constând în investigaţii şi supravegheri informativ-operative au fost stabilite ca făcând parte din grupul infracţional P.P., P.N. şi B.M., cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 42 şi 48 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Galaţi. La data de 09 noiembrie 2018, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F Galaţi şi de la PTF Nădlac II, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi, au efectuat o acţiune de prindere în flagrant, în urma căreia cetăţeanul român P.P. a fost surprins în PTF Nădlac II în timp ce încerca să scoată ilegal din ţară patru cetăţeni străini, ascunşi în compartimentul marfă al unei autoutilitare (foto). Din investigaţiile efectuate, s-a stabilit că membrii grupului infracţional racolau persoane înregistrate ca fiind solicitante de azil în România şi le transportau către vestul ţării, cu scopul trecerii ilegale a frontierei de stat pentru a ajunge în ţări din vestul Europei. Pentru aceste servicii migranţii plăteau sume cuprinse între 500 şi 2.000 de euro de persoană.

În data de 16 mai a.c., începând cu ora 06.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galaţi, au desfăşurat cinci percheziţii domiciliare la mai multe locaţii de pe raza judeţului Galaţi, la persoanele suspecte de constituirea grupului infracţional organizat, specializat în trafic de migranţi. Cu ocazia efectuării perecheziţiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 29 de telefoane mobile şi suma de 5.900 de euro. În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. Totodată, faţă de P.P., P.N., şi B.M., procurorii D.I.I.C.O.T - S.T. Galaţi au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore urmând ca să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu