Zeci de angajați ai Damen Galați infectați cu noul coronavirus Recomandat

Marți, 30 Iunie 2020 15:06
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pe platforma Şantierului Naval Damen Galaţi, de pe data de 22 iunie 2020, s-a înregistrat un număr de 41 de cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus. Potrivit datelor furnizate de Corina Tuchilă, purtător de cuvânt al Șantierului Naval Damen Galaţi, este vorba despre 35 de angajaţi ai şantierului şi 6 angajaţi ai subcontractorilor, 3 dintre cazuri fiind vindecate. În toate aceste cazuri, reprezentanţii firmei au identificat contacţii acestor persoane asigurând intrarea lor în autoizolare şi au dezinfectat spaţiile/facilităţile în care aceştia şi-au desfăşurat recent activitatea.

Creşterea incidenţei de noi cazuri în rândul angajaţilor din şantier a determinat administraţia şantierului să implementeze o serie de noi măsuri stricte pentru a combate împrăştierea virusului şi apariţia de alte cazuri, după cum urmează:
- începând cu data de 25 iunie 2020, purtarea măştii de protecţie este obligatorie în incinta şantierului nu doar în spaţiile închise şi în cursele convenţie, ci şi în spaţiile deschise.
- s-a început testarea COVID-19 pentru contacţii potenţiali ai cazurilor confirmate.
- începând cu săptămâna 27, s-a introdus lucrul în două schimburi.
- începând cu săptămâna 27, s-a introdus măsura termoscanării la punctele de acces în şantier. Acest lucru se va realiza prin intermediul unor containere speciale prevăzute cu camere de termoscanare asigurând fluidizarea traficului şi triajul epidemiologic.

„Suntem convinşi că aceste măsuri vor conduce la creşterea gradului de responsabilitate a tuturor angajaţilor şi colaboratorilor noştri, contribuind ferm la menţinerea unui climat de siguranţă şi sănătate adecvat continuării activităţii companiei'', au mai spus reprezentanţii Șantierului Naval Damen Galaţi. De la începutul pandeniei, în șantier au fost 44 de cazuri, cu tot cu ultimele 41, dintre care unul mortal.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu