Creşte numărul celor care au viroze şi pneumonii

Vineri, 17 Februarie 2017 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După o săptămână de reducere a frecvenţei cazurilor de infecţii respiratorii în judeţul Galaţi , acum, din nou, s-au schimbat lucrurile. Cele câteva zile de ger cumplit au dus ca, după ultima raportare a situaţiei epidemiologice, să se constate că la nivelul judeţului Galaţi a crescut cu vreo câteva sute numărul celor care au fost diagnosticaţi a avea viroze respiratorii.
„S-a înregistrat, la ultima raportare, faţă de cea anterioară, o creştere a numărului gălăţenilor diagnosticaţi a avea viroze respiratorii, de la 2.031 de cazuri la 2.324. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat la categoria de vârstă 5-14 ani, unde au fost diagnosticate 819 cazuri din cele 2.324 . A scăzut, în schimb, numărul persoanelor internate din cauza complicaţiilor virozelor, de la 90 săptămâna trecută, la 86 la ultima raportare. Cele mai multe internări s-au înregistrat tot la categoria de vârstă 5-14 ani”, a declarta Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.
În ceea ce priveşte evoluţia numerică a cazurile de pneumonii, şi aic, s-a constatat de la o săptămână la alta o creştere a numărului de cazuri, de la 282 la 347. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat tot la categoria de vârstă 5-14 ani. Din pricina complicaţiilor apărute la pneumoniile de care sufereau, la ultima raportare au figurat ca internate 141 de persoane, faţă de doar 104 la anterioara raportare. Categoria de vârstă unde s-au înregistrat cele mai multe internări este 0-1 an. Nu s-a înregistrat nici un nou caz de gripă. (M.R.)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu