Oferte de muncă duse de reprezentanţii AJOFM Galaţi în centrele de refugiaţi Recomandat

Miercuri, 16 Martie 2022 14:53
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O rază de speranţă pentru refugiaţii din Ucraina cu resurse materiale mai reduse şi care şi-au declarat intenţia de a rămâne în Galaţi din lipsa altor opţiuni sau din dorinţa de a fi mai aproape de casă. Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi a colindat astăzi, miercuri, 16 martie 2022, centrele de cazare pentru a-i invita la sediul instituţiei pe cei care îşi doresc un loc de muncă pe perioada războiului.

„Mai mulţi angajatori au sunat în ultima perioadă să se intereseze de condiţii, dar doar doi, Combinatul şi Institutul de Cercetare Piscicolă, au luat efectiv legătura cu noi şi au oferte. Persoanele din Ucraina pot face un curs de limba română, îi ajutăm să înveţe, de asemenea au dreptul să lucreze 12 luni cu posibilitatea de a se prelungi contractul, nu trebuie să aibă acel permis de muncă, deocamdată nu. Chiar la Combinat angajează şi femei, avem mai multe campanii”, a precizat Cezar Năstase, drector adjunct AJOFM Galaţi.

Mai multe societăţi gălăţene, cum ar fi cele din prelucrarea metalului, exploatare piscolă şi panificaţie-patiserie, şi-au anunţat disponibilitatea angajării. În cadrul AJOFM Galaţi există şi cursuri de reconversie profesională şi ucenicie la locul de muncă, toate gratuite, la care se adaugă învăţarea limbii române. Majoritatea e reprezentată de femei sosite din zona Ismail - Odessa fugite de frica bombardamentelor. Funcţionarii instituţiei şi-au prezentat oferta şi, ajutaţi de voluntari vorbitori de limba ucraineană, au stabilit întâlniri la sediul instituţiei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu