#impreuna-in.eu la UDJG Recomandat

Marți, 22 Noiembrie 2022 15:12
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luni, 21 noiembrie 2022, a avut loc, în Sala Senatului a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, campania #impreuna-in.eu, eveniment dedicat tinerilor din Galaţi şi întreaga regiune, organizat alături de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România şi cu sprijinul Europe Direct Galaţi.

„Ne bucurăm să fim gazda unui astfel de eveniment. Rolul tinerilor într-o societate democratică este extrem de important, şi îmi doresc ca implicarea acestora să fie mult mai mare. Printr-o foarte bună colaborare cu Parlamentul European şi Comisia Europeană, reuşim ca Universitate să ne facem simţită prezenţa la nivel decizional. Fie că vorbim de fonduri europene, unde suntem în topul accesărilor în zona de cercetare şi dezvoltare a infrastructurii educaţionale, fie că vă gandiţi la programul Erasmus+, deciziile care se iau la nivel european ne privesc în mod direct pe toţi şi este esenţial să ne implicăm”, a declarat, în deschiderea evenimentului, Dr. Alexandru Nechifor, Prorectorul responsabil cu Strategii şi relaţii instituţionale şi purtător de cuvânt.

Prezentarea Centrului Europe Direct Galaţi şi activităţile desfăşurate în cadrul comunităţii a fost detaliată de către Camelia Epure, coordonator al Centrului. Pe parcursul prezentării au luat cuvântul Anca Simion-Neagoe, reprezentantul Biroul Parlamentului European în România, Gabriel Ion, membru al Forumului Tinerilor din România, şi Andreea Scrioşteanu, reprezentant al Consiliului Tinerilor din România.

Oana Tache (foto ↑), jurnalist, a fost moderatoarea evenimentului, fiind unul interactiv, implicând studenţii în activităţi despre motivaţiile şi valorile care determină un comportament civic şi despre importanţa exercitării drepturilor democratice, informează Universitatea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu