04 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați gazda Conferinței „ORIZONT EUROPA – Oportunități de finanțare pentru cercetătorii și întreprinderile românești”
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați gazda Conferinței „ORIZONT EUROPA – Oportunități de finanțare pentru cercetătorii și întreprinderile românești”

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați alături de Comisia Europeană și Parlamentul European organizează în data de 19 septembrie 2022, Conferința „ ORIZONT EUROPA – Oportunități de finanțare pentru cercetătorii și întreprinderile românești”.

Orizont Europa este principalul program de finanțare al UE pentru cercetare și inovare, este unul dintre cele mai mari programe de cercetare și inovare din lume, cu un buget de 95,5 miliarde EUR. Facilitează colaborarea și consolidează impactul cercetării și inovării asupra dezvoltării, sprijinirii și implementării politicilor UE, ținând cont totodată de provocările globale. Sprijină crearea de cunoștințe și tehnologii la nivel de excelență și o mai bună difuzare a acestora. Crează locuri de muncă, atrage talente din UE la toate nivelurile, stimulează creșterea economică, promovează competitivitatea industrială și optimizează impactul investițiilor în cadrul unui Spațiu european de cercetare consolidat.

Viitorul Europei este unul din dosarele curente majore pe agenda europeană și ținând cont de provocările actuale create de pandemie, războiul din Ucraina și dorința UE de a conduce în schimbările climatice, este foarte important să folosim toate instrumentele pe care le are programul: cum ar fi parteneriate public-privat, noi instrumente precum EIC, misiuni la scară largă și noi instrumente pentru țările în curs de extindere.

„Ca instituție gazdă, suntem onorați de prezența Comisarului European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel precum și a Raportorului „Horizon Europe”, europarlamentarul Dan Nica, alături de reprezentanți ai DG Research, UEFSCDI, Ministerului Educației, Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerului Economiei, a universităților și institutelor de cercetare din Romania, precum și antreprenorilor naționali și regionali.” A declarat Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu.

Imagine articol nr. 2 FDI 0199

„Scopul evenimentului este de a crește gradul de conștientizare cu privire la oportunitățile pe care România le are de a beneficia de programul Orizont Europa, cum să folosească mai bine instrumentele de extindere disponibile, cum să participe la EIC și cum să crească participarea la partea de granturi. In cadrul evenimentului va avea loc și un prim workshop din cadrul FDI 0199/2022 în care reprezentanții agenților economici regionali vor interacționa cu specialiștii DG Research, UEFSCDI, și cei guvernamentali pentru a stabili modalități eficiente de accesare a fondurilor europene și a granturilor în cadrul proiectelor de cercetare.” A declarat managerul de proiect, Prorector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Dr. Alexandru Nechifor.

Articole înrudite

Pe data de 05 decembrie 2023, echipajele Serviciului Siguranţă Rutieră, din cadrul Poliţiei Loca ...

Grav accident cu victime în judeţul Galaţi

Ole, ole, mulţumim Oţelule !

Cutremur, duminică noaptea, de 4,7 grade

Târg de locuri de muncă în Berești

VIDEO: Explozie la G-uri în Micro 19

VIDEO: Bătaie pe Siderurgiştilor - UPDATE