02 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
UVSAR Galaţi are nevoie de sprijin financiar pentru a putea face BINE în continuare!
UVSAR Galaţi are nevoie de sprijin financiar pentru a putea face BINE în continuare!

Asociaţia pentru Instruire în Situaţii de Urgenţă – UVSAR Galaţi a fost înfiinţată pentru a răspunde problemei cooperării internaţionale între organizaţii non-guvernamentale cu scopul principal de a salva vieţi omeneşti. Rolul organizaţiei este de a construi platforme, de a implementa proiecte după model european şi de a crea o structură neguvernamentală complementară pentru instituţiile statului destinate să intervină într-o situaţie de urgenţă, pentru a răspunde atât la nivel naţional, cât şi internaţional.
În prezent UVSAR beneficiază de o tehnică de intervenţie conform standardelor în vigoare, având o dotare individuală pentru 100 de persoane şi 3 autospeciale de intervenţie. Asociaţia pentru Instruire în Situaţii de Urgenţă – UVSAR Galaţi a instruit în acelaşi timp peste 3000 de persoane în primul ajutor şi prim răspuns în caz de situaţii de urgenţă cu ajutorul partenerilor săi Nilufer Arama Kurtarma şi URSA Turcia.
UVSAR este, de asemenea, membru fondator al International Disaster Emergency Response Network (IDERN), o reţea interstatală de ONG-uri transnaţionale, în domeniul Salvarii vieţilor şi Căutare-Salvare-Deblocare. UVSAR are în desfăşurare proiecte de formare continuă în domeniul situaţiilor de urgenţă, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, prin parteneriate strategice cu membri ai Reţelei Internaţionale de Răspuns la Situaţii de Urgenţă în Dezastre.

«Avem nevoie de sprijin financiar pentru a ne putea îmbunătăţi tehnica de intervenţie»

"Fiind o organizaţie neguvernamentală şi făcând parte din sectorul neguvernamental, ne obţinem finanţare din donaţii (persoane fizice sau corporaţii), programe structurale, cursuri de prim ajutor şi fonduri din campania 2%.
Pe lângă toate acestea, în urma războiului început în Ucraina, UVSAR Galaţi s-a ocupat de la bun început de refugiaţi, oferindu-le sub parteneriatul şi supravegherea Universităţii din Galaţi facilităţi în căminul C din campusul studenţesc, suport medical, mâncare caldă, aproape toate cele necesare pentru un trai confortabil. Dar nu ne-am oprit doar la asta.
În urmă cu câteva luni, din 4 mai 2022, cu sprijinul Mobile Medics International, echipa UVSAR a venit cu iniţiativa de a face expediţii cât mai des în Ucraina pentru a ajuta spitalele cu produse medicale, pentru a acorda un ajutor medicilor care se luptă să facă faţă situaţiei actuale şi să fie solidari cu poporul ucrainean şi, de asemenea, să instruiască civili şi militari în utilizarea echipamentelor de prim ajutor de calitate militară.
După aceste expediţii ne-am dat seama cât de gravă este situaţia şi am decis să ajutăm în continuare pentru că acesta este scopul nostru faţă de oameni. În perioada februarie 2022 până în septembrie 2022, UVSAR a ajutat peste 6000 de refugiaţi cu produse alimentare şi de igienă în valoare de aproape 80.000 de dolari americani.
În plus, am sprijinit partea ucraineană prin desfăşurarea a 11 expediţii cu alimente, medicamente şi materiale sanitare în 6 regiuni din Ucraina. În timpul expediţiilor, personalul UVSAR a susţinut cursuri la punctele de control ale armatei ucrainene de prim ajutor, hemoragii masive şi traume.
În acest moment, avem nevoie de sprijin financiar pentru a ne putea îmbunătăţi tehnica de intervenţie, echipamentul individual de protecţie şi pentru a ne putea continua operaţiunile în Ucraina, unde avem cea mai mare nevoie de noi.
Sponsorizarea poate consta şi în echipamente sau bunuri necesare echipei UVSAR, acestea fiind un real ajutor în desfăşurarea activităţii noastre zilnice (echipamente de protecţie, combustibil, materiale sanitare, etc.).
Dacă doriţi să susţineti activitatea UVSAR prin intermediul campaniei 2%, puteţi  disponibil pe site-ul nostru www.uvsar.ro/sustine.
Pentru donaţii directe, puteţi folosi conturile noastre deschise la BRD (Cod Swift BRDEROBUXXX), RO48BRDE180SV26426761800 (Lei), RO92BRDE180SV39780841800 (Euro) sau RO58BRDE180SV40721451800 (USD)", transmite UVSAR Galaţi.


Articole înrudite