12 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
You Speak Forum - AIESEC sau cum tinerii îşi plănuiesc responsabil viitorul
You Speak Forum - AIESEC sau cum tinerii îşi plănuiesc responsabil viitorul

Numeroşi studenţi au luat parte la un eveniment organizat de AIESEC prin filiala gălăţeană, o întâlnire bazată pe crezurile acestei organizatii răspândită în peste 100 de ţări: “realizarea unei platforme pentru a-şi exprima opinia, asumarea de acţiuni reale şi conectarea la o masă de discuţie în implementarea  soluţiilor”. Fondată în 1948, AIESEC este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit condusă în întregime de tineret pentru tineret, care încearcă dezvoltarea potenţialului de leadership prin experienţe practice de mai multe tipuri, inclusiv stagii de practică, oportunităţi de voluntariat şi multe altele.
YouthSpeak Forum este un eveniment cu tradiţie organizat anual de AIESEC Galaţi, care are ca scop promovarea obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU în rândul tinerilor şi învăţându-i cum să poată contribui la atingerea lor.
Claudia Maria Cojocaru, preşedinta AIESEC Galaţi şi colegii ei au intenţionat prin acest evenimant să atingă următoarele scopuri:
-Inspiraţie: În prima parte a evenimentului, reprezentanţii companiilor  împărtăşesc experienţele lor, povestind despre organizaţiile lor şi parcursurile profesionale, cu scopul de a inspira şi a ghida în direcţia succesului. De asemenea, este programată o sesiune de întrebări şi răspunsuri, pentru a obţine sfaturi şi perspective valoroase.
-Interacţiune : În etapa următoare, a fost programată oportunitatea  contactului direct cu reprezentanţii firmelor, cu workshop-uri interactive pe diverse teme legate de domeniile lor.
-Acţiune: În finalul evenimentului, s-au pus împreună resursele, inspiraţia şi ambiţiile  pentru a discuta cum se poate contribui la realizarea obiectivelor relevante pentru comunitatea noastră din Galaţi. Prin combinarea energiei tinerilor cu oportunităţile oferite de companiile partenere, se poate produce un impact semnificativ în societate. Prin aceste etape, evenimentul  vizează inspiraţia, angajamentul şi dinamica, pentru a crea responsabilitate si eficienţă.
În sala evenimentului s-au aflat tineri din România, Republica Moldova şi chiar un student egiptean care este înscris la Facultatea de medicină din Galaţi.
Importanţa lui You Speak Forum a fost demonstrată nu numai de participarea tinerilor dar si de faptul ca numeroase firme au ţinut sa fie prezente alături de cei care reprezintă cea mai valoroasă resursă a viitorului, oamenii. Dupa cum a mărturisit Lenuţa, reprezentantă a unei companii implicate în iniţiativa AIESEC: “Astazi am participat la un eveniment care mi-a umplut inima de bucurie si mintea de informatii! Un eveniment cu peste 100 de studenti si antreprenori locali. Acesta a vizat sa ofere inspiratie, angajament si actiune pentru a crea un viitor mai luminos si mai sustenabil tinerilor din comunitatea noastra.”
Unul din cei mai importanţi participanţi a fost un maestru al resurselor umane, specialist pasionat şi amabil, el însuşi fost membru AIESEC. Domnul Marius Ogrezeanu, a prezentat paşii pentru alegerea unei cariere de succes şi căile prin care un tânăr poate să atingă un potenţial avantajos pentru el dar şi pentru societate. Ridicând dimensiunea umana pe prima treaptă de importanţa a capitalimului, Marius Ogrezeanu, proiectează un viitor optimist pentru cei care vor să fie relevanţi socio-profesional. O dovadă în plus a modului sănătos de a vedea lucrurile, el a dăruit cărţi de specialitate celor din public, afirmând că “e mai bine să dai cuiva flămând, o undiţa nu un peşte”.


Articole înrudite