A muşcat poliţiştii ca să scape de cătuşe Recomandat

Marți, 21 Mai 2019 15:24
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Năstase Adrian şi T.F., pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat în formă continuată, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228 alin. 1 - 229 alin. 1 lit. b) şi d) Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, ultraj prin ameninţare şi lovire, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 257 alin. 1 şi 4 Cod penal şi lovirea sau alte violenţe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 193 alin. 2 Cod penal.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: În noaptea de 05 spre 04 aprilie 2019 inculpatul Năstase Adrian împreună cu inculpatul minor T.F., folosind o şurubelniţă au spart baraca persoanei vătămate B.I. şi maşinile persoanelor vătămate M.G., G.A şi M.M. de unde au sustras mai multe bunuri, respectiv un modulator radio, un memory stick, lanternă, cabluri de încărcător pentru telefoane mobile, o sticlă cu vin, un trabuc, un pachet de cafea, un sport optic, un cartuş de ţigări, o pilă, o sticlă cu ţuică şi un parfum.

În acest context, fiind surprinşi în flagrant delict la comiterea unei dintre fapte, inculpaţii au fugit de organele de poliţie din cadrul Secţiei 3, iar când inculpatul Năstase Adrian a fost ajuns din urmă şi imobilizat în vederea încătuşării, de un agent de poliţie şi un elev aflat în practică, i-a muşcat de braţ şi antebraţ pentru a împiedica conducerea la sediul Secţiei 3 Poliţie.

Pe parcursul urmăririi penale persoanele vătămate s-au constituit parte civilă în cauză. În informarea remisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi se arată că inculpatul Năstase Adrian, la momentul comiterii faptei, era cunoscut cu antecedente penale, fiind liberat la termen din măsura educativă a internării într-un centru de detenţie.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu