31 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Căutând să-şi întărească sistemul imunitar, s-a ales cu pielea albastră
Căutând să-şi întărească sistemul imunitar, s-a ales cu pielea albastră

Un elveţian a fost internat în spital după ce a ingerat intenţionat particule de argint. Pe lângă faptul că a suferit leziuni hepatice şi cardiace extinse, el şi-a văzut pielea căpătând o culoare albastră, despre care medicii cred că este definitivă.

Chiar şi sub formă de particule, arginţii fascinează. Un rezident din Jura a fost internat în spital după ce a absorbit o cantitate mare de particule de argint diluate în lapte, relatează radioul elveţian RTS. Ar trebui să-i întărească sistemul imunitar, acest „tratament” i-a făcut pielea să devină albastră permanent şi i-a cauzat leziuni extinse ficatului şi inimii.

Au fost făcute publice puţine detalii despre motivul pentru care acest bărbat a consumat cantităţi atât de mari de particule de argint. Fără a-şi dezvălui identitatea, medicii de la Hôpital du Jura au insistat totuşi să-şi facă public cazul pentru a împiedica alţii să-l imite. Şi din motive întemeiate, ingerarea acestui produs nu are niciun efect benefic. Dimpotrivă, provoacă leziuni ireversibile organelor interne şi poate colora permanent pielea pacientului.

Două cazuri în câteva zile

Dacă autorităţile medicale au comunicat pe această temă, este şi pentru că această internare nu este o situaţie izolată. Un alt caz de otrăvire cu particule de argint a fost depistat cu câteva zile mai devreme în acelaşi canton elveţian.

Interzis în toată Confederaţia, acest presupus remediu natural căruia i se atribuie calităţi imunitare este uşor de găsit pe Internet. Este posibil ca vânzările sale să fi fost încurajate de izbucnirea epidemiei de Covid-19, care se extinde în toată Europa.


Articole înrudite