"Cătare plină" pentru vânători, asigurată de AJVPS Galaţi Recomandat

Joi, 17 Februarie 2022 12:35
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Galaţi gestionează, în prezent, pentru membrii săi, 35 de fonduri cinegetice ce cuprind majoritatea speciilor de mamifere şi păsări de interes cinegetic din fauna României.
15 dintre aceste fonduri au fost recontractate pentru gestionare, la sfârşitul lunii ianuarie 2022, după ce contractele anterioare expiraseră. Astfel, AJVPS Galaţi deţine peste 90% din fondurile de vânătoare de pe teritoriul judeţului Galaţi, iar cei aproximativ 650 de vânători, membri ai asociaţiei, vor putea avea, în continuare, "cătarea plină", deşi recontractarea celor 15 fonduri şi păstrarea integrală a patrimoniului Asociaţiei nu s-a făcut cu uşurinţă, întâmpinând opoziţia câtorva membri ai conducerii care iniţial au fost creditaţi cu încredere de către Adunarea Generală a AJVPS Galaţi şi care, prin acţiunea lor, au creat dezamăgire membrilor Asociaţiei forţîndu-i pe aceştia să-i acţioneze în instanţă.
"Avem obligaţia de a menţine fondul cinegetic al judeţului Galaţi neştirbit, chiar dacă, de data aceasta, a fost necesar un efort suplimentar pentru menţinerea integrală a patrimoniului asociaţiei. Suntem una dintre puţinele asociaţii din ţară care deţine într-un procent atât de mare fondurile de pe teritoriul judeţului în care activează. Membrii noştri pasionaţi de vânătoare se vor putea bucura în continuare de fondurile noastre cinegetice care cuprind o mare diversitate de vânat", ne-a declarat preşedintele AJVPS Galaţi, Cristian Dima.
Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Galaţi va demara, la sfârşitul lunii februarie, o nouă campanie de evaluare a efectivelor de vânătoare pe toate cele 35 de fonduri aflate în gestionarea asociaţiei.
Tot pentru pasionaţii de vânătoare şi nu numai, AJVPS Galaţi va demara, la începutul lunii martie, cursuri acreditate de pregătire în domeniul armelor şi muniţiilor. Aceste cursuri se adresează tuturor persoanelor care vor să deţină arme letale şi neletale: vânători, pădurari, personalul de pază şi protecţie, armurieri, dar şi cetăţeni care folosesc armele în scop de autoapărare etc.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu