Mâine, prima acţiune de dezinsecţie aeriană din acest an Recomandat

Miercuri, 08 Aprilie 2020 11:11
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că joi, 09 aprilie 2020, va efectua, prin intermediul Serviciului Public Ecosal Galaţi, prima etapă de dezinsecţie (larvicidare) aeriană, produsul biocid folosit fiind Vectobac.

Apicultorii şi sericicultorii de pe raza municipiului Galaţi sunt rugaţi să ia toate măsurile de protecţie necesare (pentru familiile de albine şi viermi de mătase) în scopul evitării contactului cu substanţa distribuită.

Municipalitatea precizează că programul poate fi decalat în cazul în care condiţiile meteo nu vor permite desfăşurarea în bune condiţii a acţiunii.

Reamintim că Primăria municipiului Galaţi efectuează, prin intermediul Serviciului Public Ecosal, în perioada 06.04.2020 - 30.04.2020, prima etapă din planul de acţiune DDD (deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie) pentru anul 2020, atât la sol cât şi aerian (tratament modern cu substanţe chimice împrăştiate din elicopter).

În primă fază, în perioada 06.04.2020 - 16.04.2020, în funcţie de condiţiile meteo, se vor desfăşura operaţiunile de dezinsecţie aeriană, substanţa folosită fiind Vectobac WG - larvicid biologic destinat combaterii larvelor de ţânţari. După finalizarea operaţiunilor de dezinsecţie aeriană se vor continua operaţiunile de dezinsecţie la sol - vezi programul acţiunii aici.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu