Primăria Galaţi bagă două blocuri ANL în consolidare Recomandat

Marți, 21 Iulie 2020 11:26
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două dintre blocurile ANL construite în Galaţi, unul în 2005 şi celălalt în 2011, au probleme serioase de rezistenţă. Este vorba despre blocul CF3 din zona Gării CFR şi de blocul S13 din cartierul Dimitrie Cantemir. Locatarii din aceste imobile reclamă faptul că la baza blocului sunt crăpături foarte mari, în subsolul blocului au apărut găuri, iar bucăţi din faţada blocului se desprind din ce în ce mai des punând în pericol trecătorii. Despre aceste probleme Monitorul de Galaţi a scris în articolul „Două blocuri ANL din Galaţi ar putea "primi" bulină roşie“.

Pentru a remedia aceste probleme majore de la cele două blocuri, Primăria municipiului Galaţi a lansat în SEAP o licitaţie având ca obiect „Reparaţii ANL - proiectare şi execuţie“. Licitaţia este împărţită în două loturi, câte un lot pentru fiecare bloc. Valoarea estimată a lucrărilor pentru blocul CF3 este de 553.378 lei, iar pentru blocul S13 este de 227.190 lei. Valoarea totală estimată a lucrărilor se ridică la 780.568 lei. Data limită de depunere a ofertelor este 12 august 2020, iar termenul de execuţia a lucrărilor este de 2 luni de data predării amplasamentului.

Sunt prevăzute lucrări de desfacere în totalitate a hidroizolaţiei existente şi realizarea unei noi hidroizolaţii care să asigure impermeabilitatea la nivelul subsolului şi a fundaţiilor, injectarea cu răşină epoxidică bicomponentă în fisurile din pereţi şi fundaţii, precum şi multe alte lucrări de consolidare.

Cele două blocuri au fost construite de societatea Vega 93 S.R.L. (blocul CF3) şi Confort S.A. Galaţi (blocul S13).

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu