Finanţare de zeci de mii euro pentru gălăţenii cu idei bune de afaceri

 
Marți, 06 Martie 2018 00:00
Publicat în Fonduri UE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa anunţă începerea recrutării grupului ţintă pentru cursurile gratuite de competenţe antreprenoriale organizate în cadrul proiectului “START - UP AS – Antreprenor de succes în Regiunea Sud - Est”, implementat de Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Constanţa, în parteneriat cu Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa şi FIATEST SRL.
"Participanţii la curs vor acumula competenţele necesare iniţierii şi dezvoltării unei afaceri printr-un management eficient. Instruirea se va finaliza cu întocmirea unui plan de afaceri, iar cele mai bune planuri de afaceri, selectate de o comisie specializată, vor primi o finanţare nerambursabila în valoare de 33.000 euro fiecare. Proiectul, a cărui valoare totală este de 10.229.701,37 lei, este co-finanţat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operaţtional Capital Uman 2014-2020. Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea antreprenoriatului prin îmbunătăţirea competenţelor şi abilităţilor antreprenoriale şi sprijinirea înfiinţării şi dezvoltării de noi firme, ca oportunitate pentru dezvoltare regională şi cresterea gradului de ocupare în Regiunea Sud-Est", se arată într-un comunicat al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa.
Pentru cursurile organizate în judeţele Tulcea şi Galaţi, grupul ţintă este format din 117 persoane, împărţite în 6 grupe (aproximativ 20 persoane/grupă). Fiecare grupă va parcurge materia predată pe parcursul a 60 ore. Prima grupă a cursului de Competenţe antreprenoriale va începe în luna aprilie 2018. Următoarele grupe sunt programate pentru lunile, iunie, iulie, respectiv august 2018.
Criteriile de selecţie a participanţilor la cursuri sunt: să facă parte din grupul ţintă eligibil (şomeri, persoane inactive, angajaţi care doresc să înfiinţeze o afacere în scopul creării de noi locuri de munca), să aibă reşedinţa sau domiciliul în mediul rural sau urban din Regiunea Sud Est (pentru CCINA – judeţele Tulcea sau Galaţi), să nu facă parte din categoria tinerilor NEETs (care nu urmează nici o formă de învăţământ şi nici nu au un loc de munca) cu vârsta între 16-24 ani, să dorească să înfiinţeze o afacere în mediul urban, să fie de acord cu prelucrarea datelor personale, să îşi exprime disponibilitatea pentru participarea la activităţile proiectului, să fie absolvent de studii medii şi să nu fi primit în ultimii 2 ani fiscali încheiati, cumulaţi cu anul fiscal curent implementării proiectului, sprijin financiar prin ajutor de stat şi ajutor minimis mai mare de 200.000 euro.
Cursurile se vor desfăşura în Tulcea, la sediul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Tulcea şi la Galaţi, la sediul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Galaţi, iar data limită de înscriere pentru prima grupă de curs, este 31.03.2018.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu