23 SEPTEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
''Avatar 2'' continuă să facă valuri la box-office-ul nord-american
''Avatar 2'' continuă să facă valuri la box-office-ul nord-american

"Avatar 2" a continuat să impresioneze la box-office-ul din Statele Unite şi Canada în weekendul prelungit de Anul Nou, obţinând încasări de 82,4 milioane de dolari, potrivit cifrelor anunţate de compania specializată Exhibitor Relations, informează AFP.
Mult aşteptata continuare a blockbuster-ului SF din 2009, ce prezintă o serie de evenimente care se desfăşoară la peste un deceniu după cele din primul film, a încasat peste 1 miliard de dolari la nivel mondial.
O sumă deja astronomică, însă insuficientă potrivit regizorului peliculei, James Cameron, care a estimat că ar fi necesare încasări cel puţin duble pentru acoperirea cheltuielilor de producţie. Primul "Avatar" a avut încasări de 2,9 miliarde de dolari, un record.
Cu acţiunea plasată din nou pe planeta Pandora, "Avatar: The Way of the Water" îl prezintă pe puşcaşul marin Jake Sully, interpretat de actorul Sam Worthington, care şi-a efectuat tranziţia în corpul unui Na'vi - popor de dimensiuni mari, cu pielea albastră, din Pandora - şi colaborează cu acesta pentru a-i proteja habitatul de o ameninţare mortală.
O altă continuare, "Puss in Boots: The Last Wish", se regăseşte pe locul secund al podiumului, cu încasări de 22 de milioane în al doilea weekend de prezenţă în sălile de cinematograf. În acest film pentru copii din universul "Shrek", felina porneşte într-o aventură epică pentru a-şi redobândi cele nouă vieţi.
"Black Panther: Wakanda Forever", continuarea unui film Marvel futurist care a impresionat la box-office-ul din 2018, a urcat de pe locul al cincilea pe poziţia a treia, cu încasări de 6,5 milioane de dolari şi un total de 439,6 milioane în opt săptămâni de proiecţii în cinematografe.
Pe locul al patrulea se situează filmul biografic despre cântăreaţa Whitney Houston, "I Wanna Dance With Somebody", cu venituri de 5,4 milioane în al doilea weekend pe marile ecrane nord-americane.
Lungmetrajul "Babylon", un omagiu vibrant adus Hollywoodului din anii 1920, în regia lui Damien Chazelle, cu Margot Robbie şi Brad Pitt, a obţinut doar 3,6 milioane de dolari în a doua săptămână de prezenţă în cinematografe, la şase ani după triumful filmului "La La Land".
Topul 10 din box-office-ul nord-american este completat de următoarele producţii cinematografice:
6 - "Violent Night" (2,8 milioane de dolari)
7 - "The Whale" (1,8 milioane de dolari)
8 - "The Fabelmans" (1,6 milioane de dolari)
9 - "The Menu" (1,4 milioane de dolari)
10 - "Strange World" (747.000 de dolari). (sursa Agerpres)

Articole înrudite