09 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Brăila: Infracţiuni de braconaj aproape de Gropeni
Brăila: Infracţiuni de braconaj aproape de Gropeni

Poliţiştii de frontieră brăileni efectuează cercetări cu privire la trei bărbaţi surprinşi în timp ce aruncau dintr-un autoturism o plasă de pescuit tip monofilament, în momentul în care au observant autospeciala poliţiei de frontieră.

"La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila - I.T.P.F. Iaşi,  pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au observat un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, care avea ataşat un peridoc înmatriculat în România ce transporta o barcă şi care se deplasa pe malul stâng al fluviului Dunărea, spre localitatea Gropeni, judeţul Brăila. La vederea autospecialei poliţiei de frontieră, persoanele care se aflau în autoturism au aruncat din acesta un sac de nailon, după care şi-au continuat deplasarea. Poliţiştii de frontieră au interceptat mijlocul de transport şi au identificat pasagerii, iar în prezenţa acestora au efectuat un control asupra sacului de nailon, descoperind o plasă de pescuit tip monofilament de aproximativ 75 de metri", potrivit I.T.P.F. Iaşi.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, folosirea, comercializarea, utilizarea de plase monofilament.

Articole înrudite