19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tot planul stabilit de antrenorul Petre Grigoraş a fost dat peste cap încă din startul partidei. Petrolul a beneficiat de primul corner în min. 3 iar Geraldo a deschis scorul cu capul. Practic partida a început de la 0-1 dar asta nu i-a împiedicat pe roş-alb-albaştrii să se scuture şi  să se arunce în atac. Din păcate, gălăţenii, care nu au jucat rău în primele 45 de minute, au fost lipsiţi şi de şansă. Şi maniera de arbitraj a centralului Radu Petrescu a iritat pe toată lumea inclusiv pe cei doi tehnicieni Grigoraş şi Contra, care au avut un schimb de replici mai neortodoxe. Gazdele au reclamat şi două penaltiuri în prima repriză: în min. 7 când şutul lui Astafei l-a lovit în mână pe Geraldo şi apoi în min. 11, când Astafei a fost bruscat în careul Petrolului dar jocul a continuat ca şi cum nimic nu s-ar fi  întâmplat. Dar cea mai mare oportunitate de marca pentru trupa lui Grig s-a consumat în min. 9 când Bornescu a salvat miraculos mai întâi un şut al lui Stromajer şi apoi pe cel al lui Iorga. Presiunea Oţelului a continuat iar ocaziile la poarta oaspeţilor, care s-au retras în propria jumătate şi au pândit pe contraatac. Mingea a refuzat să intre în poarta „găzarilor” la ocaziile lui Iorga, Vancea sau Neagu. Odată cu trecerea timpului, precipitarea s-a făcut simţită în tabăra roş-alb-albastră, iar ploieştenii au profitat la maxim şi au marcat încă două goluri. Oţelul a încercat măcar golul de onoare dar Didi a ratat două ocazii bune în minutele de prelungire. Returul este programat abia peste o lună, pe 18 aprilie, la Ploieşti, cu Petrolul favorită certă.
Declaraţii:
Petre Grigoraş  - antrenor Oţelul Galaţi: „Speranţele sunt mici, trebuie să fim realişti. E greu sa recuperezi când pleci de la 1-0 din minutul 3-4, din fază fixă, contra unei echipe valoaroase, foarte puternică. N-am reuşit să marcăm din ocaziile pe care le-am avut. E o înfrângere ruşinoasă, 3-0, scor de neprezentare. Acceptăm acest rezultat, chiar dacă ne doare. Mergem înainte, ne concentrăm pe meciurile din campionat, şi vedem ce mai putem încerca în retur. Petrolul e cea mai în formă echipă dintre cele patru semifinaliste. Dar cred că diferenţa e prea mare faţă de ce a fost pe teren. Obiectivul Cupa României s-a îndepărtat de noi şi ne axăm pe campionat.”
Cosmin Contra - antrenor Petrolul: „Am avut norocul să dăm gol repede, după care am avut vreo 10-15 minute în care am pierdut foarte uşor mingea în preajma careului nostru, ei au avut câteva ocazii foarte bune, apoi am intrat cu avantaj minim la cabine. Ştiam că o să se desfacă şi o să avem spaţii, mizam pe acest lucru. Am făcut o a doua repriză foarte bună, este un rezultat foarte bun, am luat o opţiune serioasă pentru calificare, dar nu e totul jucat încă, trebuie să avem grijă pentru că Oţelul este o echipă serioasă. Gândul trebuie să ne stea doar la meciul retur cu Oţelul. Mai avem 90 de minute foarte grele, după aceea ne vom putea gândi la finală.
Oţelul Galaţi - Petrolul Ploieşti 0-3 (0-1)
stadion Oţelul, spectatori: 4.000
Au marcat: Alves (min. 3), Morar (min. 60), Bokila (min.71)
Formaţii:
Oţelul Galaţi: Grahovac - Cojoc, Sîrghi, Benga, Murgoci - Iorga, Giurgiu, Neagu - Astafei (min. 72 Didi), Vancea (min. 46 Marquinhos), Stromajer (min. 61 Paraschiv). Antrenor: Petre Grigoraş;
Petrolul Ploieşti: Bornescu - Alcenat, Alves, Yamissi, Guillerme - Marinescu (min. 69 Mustivar), Hoban - Boudjema, Hamza, Sauvadet (min. 28 Morar) - Bokila (min. 75 Mojica). Antrenor: Cosmin Contra;
cartonaşe galbene: Benga (min.40 şi min. 85) respectiv Alves (min. 41) şi Yamissi (min. 88)
cartonaş roşu: Benga (min. 85)
Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti)
Asistenţi: Aurel Oniţă (Constanţa) şi Vasile Marinescu (Bucureşti)


Articole înrudite