20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bucureştiul devine în acest weekend Capitala Dansului European
Bucureştiul devine în acest weekend Capitala Dansului European

În premieră pentru România, Palatul Parlamentului devine gazda Campionatului European de Adulţi Standard şi a Cupei Europene de Adulţi Latino, sâmbătă, 28 mai 2022, anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă, Federaţia Română de Dans Sportiv.
Campionatul European de Adulţi Standard şi Cupa Europeană de Adulţi Latino aduc la Bucureşti, în 28 mai, cei mai buni sportivi din peste 34 de naţiuni europene în premieră pentru România. Evenimentul va avea loc în Sala Unirii a Palatului Parlamentului, pe o suprafaţă de competiţie de 24 x 16 metri.
Campionatul şi Cupa de dans sportiv ce va avea loc la Bucureşti se adresează adulţilor de peste 19 ani. Pe parcursul aceleaşi zile se vor desfăşura competiţii internaţionale pentru juniori (12-13 şi 14-15 ani) şi tineret (16-18 ani). În prima parte a zilei competiţiile sunt dedicate sportivilor care practică dansul sportiv la nivel de performanţă la categoriile de vârstă Junior I, Junior II şi Tineret, precum si calificările pentru Campionatul şi Cupa Europeană, urmând ca în ultima parte a evenimentului să se desfăşoare finalele ale celor mai aşteptate competiţii din eveniment, într-o atmosferă de bal cu cină de gală şi ţinută elegantă.
În premieră în România, Federaţia Română de Dans Sportiv împreună cu clubul Generaţia 9 aduc la Bucureşti un Campionat European şi o Cupă Europeană în aceeaşi zi: Campionatul European de Adulţi Standard şi Cupa Europeană de Adulţi Latino.
Pe lângă sportivii veniţi la Bucureşti din toată lumea, în ultima sâmbătă din mai, vor fi prezenţi în Palatul Parlamentului peste 40 de arbitri şi oficiali naţionali şi internaţionali alături de preşedintele Federaţiei Române de Dans Sportiv, Vasile Gliga, care este şi vicepreşedinte pe Marketing al Federaţiei Internaţionale de Dans Sportiv.
3 perechi din România şi-au anunţat prezenţa la unul dintre cele mai importante concursuri din an pentru ei.
Campionii şi vicecampionii naţionali la categoria Adulţi Standard vor reprezenta România la Campionatul European Adulţi Standard: Rareş Cojoc – Andreea Matei (campioni naţionali) şi Paul Rednic – Roxana Lucaciu (vicecampioni naţionali).
Câştigătorii Cupei României la categoria Adulţi Latino vor reprezenta România la Cupa Europeană de Adulţi Latino: Cristian Mihai – Giorgiana Barbu.
Programul evenimentului sportiv va începe de la ora 09:00, cu competiţiile internaţionale de juniori.
La ora 11:00 au loc calificările Campionatului şi Cupei Europene, iar de la ora 18:00 au loc Galele Finale, se arată în comunicatul citat.


Articole înrudite