08 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţencele Alexandra Ivan, Elena Vlase şi Irina Ivan au debutat cu succes în cariera de arbitru internaţional
Gălăţencele Alexandra Ivan, Elena Vlase şi Irina Ivan au debutat cu succes în cariera de arbitru internaţional

Centrul Naţional al FRF de la Mogoşoaia a găzduit zilele trecute turneul de dezvoltare Under 16 la fotbal feminin la care au participat echipele: Israel, România, Moldova şi Ungaria. Galaţiul a fost reprezentat de: surorile Alexandra şi Irina Ivan şi Elena Irina Vlase, care au oficiat ca arbitri asistenţi. „Fetele noastre au debutat cu acest prilej pe plan internaţional. Am discutat cu observatorul UEFA Irina Mîrţ, semnele sunt încurajatoare, s-au descurcat foarte bine, le vom sprijini în continuare să promoveze şi să ajungă cât mai sus”, concluzionat Liviu Ciubotariu, preşedintele AJF Galaţi.

Declaraţii:

Irina Ivan: „În momentul în care am fost anunţată că voi arbitra un meci internaţional am fost cuprinsă de emoţii şi de satisfacţie întrucât asta înseamnă pentru mine să ajung la un nivel superior în arbitraj. Într-adevăr când am intrat pe teren am fost emoţionată în mod plăcut şi am căutat să mă concentrez pentru a face faţă cu succes şi cinste brigăzii de arbitri din care fac parte şi nu în ultimul rând celor ce mi-au încredinţat să arbitrez meciul. Sunt fericită şi am trăit momente plăcute atât pe teren cât şi în afara lui la final, însă nu sunt străină de astfel de momente. În ultimul an de liceu după ce m-am sfătuit cu familia am ajuns la concluzia că cea mai bună investiţie pe care o pot face pentru mine şi cu efect pe termen lung este continuarea studiilor, motiv pentru care am absolvit un curs postliceal de 2 ani, am obţinut calificarea de «diagnostic auto», iar apoi am intrat la Facultatea de Mecanică profilul Inginerie economică industrială, un profil cu spectru larg de acoperire în producţie, unde sunt actualmente în anul 3. Pot spune că în familie avem mai multe exemple de îmbinare a activităţilor sportive cu şcoala, eu fiind alături de un frate şi o soră mai mare, care îmi este colegă la arbitraj, «deschizători de drumuri» pentru cei mai mici sau exemple de urmat cum spun părinţii noştri”.

Elena Irina Vlase: „Sunt bucuroasă şi onorată că am fost selectată pentru turneul UEFA U 16 fete, care s-a desfăşurat la Bucureşti. Dăruindu-mi în mare parte viaţa sportului din inimă (handbalul) nu am putut să mă despart în totalitate, aşa că, şi cu susţinerea soţului (arbitru asistent la liga a 2-a) m-a îndrumat să fac şi cursurile de arbitraj. Din anul 2015 până în prezent activez ca arbitru asistent în cadrul AJF Galaţi. Am evoluat foarte mult şi vreau să ajung cât mai sus. Sper să nu mă dezamăgesc!!!”.

Alexandra Ivan: „Iubesc tot ce înseamnă fotbal. De asta am făcut şi pasul spre arbitraj. Încurajată de cei din jur, inclusiv de prietenul meu, am decis să mă ţin cât pot de mult. Cu toate că este greu fiind şi jucătoare activă la FC Universitatea Galaţi, dar încerc să le îmbin. Dacă joc duminica, sâmbăta arbitrez şi invers. A fost un pas enorm de mare pentru mine să arbitrez meciuri internaţionale. Am avut emoţii din momentul în care am primit delegările prin e-mail. La primul meci, Istrael - Republica Moldova, îmi tremurau picioarele când am ascultat imnurile. A fost un moment extraordinar, frumos, terenul impecabil, mai că aş fi intrat şi eu puţin să joc. Şi mai important pentru mine a fost că am avut-o alături pe surioara mea, Irina. Cred că am avut emoţii eu pentru amândouă. Al doilea meci pe care l-am arbitrat a fost Ungaria - Republica Moldova împreună cu colega mea, Irina Vlase. Nu am mai avut emoţii aşa mari ca la primul, dar tot am avut. A fost bine, am fost încurajate de doamnele Irina Mîrţ şi Cristina Trandafir. Pe această cale le mulţumesc că au făcut posibil unul dintre visele mele, să arbitrez la un nivel înalt. A fost o experienţă care îmi va rămâne în suflet. Îmi doresc ca visul să nu se termine aici, să ajung cât mai sus.


Articole înrudite