14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sala Siderurgistul a fost luată cu asalt sâmbătă de un public numeros care a ţinut să urmărească derbiul Ligii I la futsal dintre United Galaţi şi City'us Tg. Mureş. Cea mai galonată echipă din România, participantă în acest sezon în Cupa UEFA a venit la Galaţi hotărâtă să-şi menţină invincibilitatea, asta în ciuda faptului că a avut două absenţe importante în lot. Cei 50 de suporteri ardeleni au tăcut mâlc imediat ce Viorel Cojoc, în secunda 48, l-a învins pe Carlo. Mureşenii s-au aruncat în atac, dar reduta gălăţeană a rezistat eroic. În min. 16 oaspeţii au restabilit egalitatea prin Mimi Stoica, cu largul concurs al lui Tănăsilă. Goalkeeper-ul gălăţean şi-a spălat însă păcatele mai târziu, când a avut câteva intervenţii senzaţionale în faţa atacanţilor adverşi. Ultimul minut al primei reprize a adus al doilea gol în contul liderului, prin Molonfălean, care a scăpat singur cu portarul nostru. Deloc mulţumite cu situaţia de pe tabela de marcaj, gazdele au început în forţă mitanul al doilea, dar Bâgu (min. 24) a ochit bara, trecând pe lângă egalare. Peste trei minute, gălăţeanul Popliacă a văzut de două ori cartonaşul galben şi a fost eliminat. United a rezistat fără gol, deşi a evoluat cu doar trei jucători de câmp ba mai mult Grecu a irosit o oportunitate uriaşă să introducă mingea în plasă. Experienţa superioară a campioanei en-titre şi-a spus cuvântul în min. 33 când Ignat a punctat pentru 3-1. Finalul a fost dramatic, băieţii lui David Asandei nu s-au resemnat, au redus din diferenţă prin Dima (min. 37) şi au trecut pe lângă o remiză, pe care ar fi meritat-o, dar şutul lui Bâgu, „campionul ratărilor” în acest joc, din min. 38, a fost respins în corner de portarul mureşean. Pentru gălăţeni au evoluat: Tănăsilă - Dima, Cojoc, Şotârcă, Bâgu, Grecu, Popliacă, Baltă, Ivan. La reuşita spectacolului ţi-au adus contribuţia şi majoretele de la Şcoala nr. 40 ”Iulia Haşdeu” (profesoară Mariana Sârghi).


Declaraţii:
David Asandei - antrenor United: „Þinând cont că, după patru ani, am ajuns să jucăm un derbi, cred că ne-am ridicat la nivelul adversarului. Un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil după numărul ocaziilor avute de cele două echipe. Mergem mai departe, sperăm să ne menţinem poziţia a doua din clasament iar în play-off să jucăm din nou cu City'us. Şotârcă a venit accidentat după jocul Naţionalei din Croaţia, la Braşov l-am folosit foarte puţin şi n-a putut juca la capacitate maximă. Oricum sunt foarte mulţumit de băieţi, pentru că în condiţiile actuale au rămas ca o familie şi s-au bătut pentru oraşul Galaţi”.
Endre Kacso - antrenor City 'us: „Am avut patru absenţe în lot astăzi: Lupu, Matei, Gherman şi Lecuşan, dar ceilalţi băieţi care au intrat pe teren şi-au făcut bine treaba şi am reuşit să câştigăm şi luăm o opţiune importantă pentru a intra în play-off de pe primul loc. Galaţiul are o echipă foarte bună, care se bate pentru câştigarea campionatului”

Articole înrudite