A fost reluat procesul de corupţie al fostului prefect Emanoil Bocăneanu

Duminică, 17 Ianuarie 2016 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Tribunalul Galaţi a dispus la sfârşitul săptămânii trecute audierea unui martor şi copii de pe suporturile optice pentru a fi transmise părţilor în vederea pregătirii apărării în dosarul în care fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu, Emanoil Bocăneanu, este acuzat de trafic de influenţă, şantaj, instigarea la folosirea, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi. Decizia instanţei vine după ce timp de mai multe luni de zile cercetarea judecătorească a bătut pasul pe loc pe diverse motive, pornind de la neîndeplinirea procedurii legale de judecată şi până la lipsa martorilor. Emanoil Bocăneanu este judecat în prezent şi într-un al doilea dosar aflat pe rolul Judecătoriei Brăila, unde este acuzat că a încercat să determine săvârşirea unei infracţiuni.

Trei ani de închisoare cu executare

Lovitura pentru fostul prefect a fost hotărârea Tribunalului Galaţi de la jumătatea lunii trecute, prin care Emanoil Bocăneanu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, fiindu-i interzis şi dreptul de a fi ales în cadrul autorităţilor publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 4 ani.
”Emanoil Bocăneanu, în calitate de prefect, a acordat avizul de legalitate hotărârii Consiliului Local nr. 114/05.04.2012, prin care se aproba cererea de finanţare a FCM Dunărea Galaţi. Astfel, Emanoil Bocăneanu a determinat vărsarea, în conturile FCM Dunărea Galaţi, a sumei totale de 970.000 lei în perioada august – noiembrie 2012. Pentru a şterge urmele faptelor, Emanoil Bocăneanu a sustras din evidenţele instituţiei Prefectului Judeţului Galaţi adresa emisă de instituţie către IPJ Galaţi – Serviciul de Investigare a Fraudelor şi adresa de răspuns emisă de IPJ Galaţi către instituţia Prefectului Judeţului Galaţi, precum şi procesul verbal având ca obiect predarea – primirea dosarului depus de FCM Dunărea Galaţi la Primăria municipiului Galaţi pentru aprobarea cererii de finanţare a clubului sportiv”, susţin procurorii anticorupţie. Fostul prefect Emanoil Bocăneanu şi Auraş Braşoveanu, condamnat şi el în acelaşi dosar, dar cu suspendare, au fost obligaţi în solidar să plătească 970.000 de lei către Primăria Galaţi în vederea recuperării prejudiciului, iar judecătorii au menţinut sechestrul pe un autoturism, marca Ford, şi un garaj cu suprafaţa de 25,73 mp, ce aparţin fostului reprezentant al Guvernului în teritoriu.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu