24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Au rămas fără casă în prag de An Nou
Au rămas fără casă în prag de An Nou

Soartă cruntă pentru o familie din localitatea Odaia Manolache, căreia focul i-a mistiut întreaga casă marţi dimineaţă. O bătrână şi fiul acesteia au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă din Galaţi cu arsuri pe faţă şi pe mâini şi intoxicaţi cu fum.
Incendiul a izbucnit în marţi dimineaţă şi a cuprins întreaga casă în câteva minute. Venise frigul şi bătrâna Ecaterina Costea şi fiul ei, Alexandru, aprinseseră focul în sobă. Când flăcările au cuprins locuinţa, fiul bătrânei de 78 de ani se afla în curte. A năvălit în casă şi şi-a scos mama din flăcări.
„Mama era în altă cameră, acolo unde începuse să ardă. Am scos-o din casă. Apoi a venit lumea, am sunat la pompieri... Ea abia respira, eu sunt ars...”, spunea Alexandru Costea, fiul bătrănei careia i-a luat foc casa. La locul incendiului au sosit trei autospeciale ale pompierilor şi de la SMURD. Cele două victime au primit primele îngrijiri medicale în timp ce pompierii luptau cu focul care risca să cuprindă şi casele învecinate.
„E stabilă acum bătrăna. Intoxicaţie cu fum, cel mai probabil... Fiul, băiatul, are arsuri“, a spus Vlad Mangalagiu, SMURD Galaţi. Întreaga intervenţie s-a desfăşurat cu dificultate. Era frig, bătea vântul şi în casă se afla o butelie care luase foc.
„Am reuşit să stingem butelia înainte de a exploda. Continuăm operaţiunea până vom stinge toate focarele de incendiu. Ca şi posibile cauze de producere a incendiului ar putea fi două. În primul rând am putea spune că a fost neglijenţă. Am înţeles că fiul proprietarei casei alimenta cu benzină o drujbă lângă sobă... Şi, în al doilea caz, ar fi sărit scântei din sobă pe patul aflat foarte aproape de aceasta”, a precizat plt. Maj. Marian Bianu, ISU Galaţi. Din păcate, cei doi membri ai familiei Costea au rămas în pragul iernii fără nici un adăpost. Fără alte rude, ei vor fi cel mai probabil găzduiţi de vecini.
„Şi aşa sunt nişte oameni necăjiţi... Ce nenorocire acum pe capul lor! Şi nouă ne-a fost frică să nu se întindă focul de la ei la casa noastră, că e la doi metri“, spunea Maria Andone, o vecină.
Bătrâna de 78 de ani şi fiul ei de 39 de ani au fost internaţi la Spitalul de Urgenţă Galaţi.


Articole înrudite