22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Concurenţă acerbă pentru un post de agent de poliţie
Concurenţă acerbă pentru un post de agent de poliţie

Vor să fie poliţişti în zonele rurale ale judeţului Galaţi. Deja, în cea de a treia zi de înscrieri, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, numărul candidaţilor trecea de 300. Şi asta în situaţia în care sunt scoase la concursul de încadrare din sursă externă doar 35 de posturi de agenţi şi încă unul prin reîncadrare. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Galaţi, cms. şef Cristina Tatulici, luni, în prima zi de încriere, s-au prezentat 86 de candidaţi iar alţi 146 marţi, astfel , per total, până marţi serara era 233 de candidaţi şi încă unul pentru reîncadrare. Deja putem vorbi de o avalanşă la înscrieri deoarece miercuri după-amiază circa 100 de persoane stăteau la coadă în faţa centrului medical din curtea Poliţiei pentru a-şi face fişa medicală. Este clar că pe cele 35 de posturi va fi bătălie, deoarece se fac înscrieri până vineri. Cel mai mare număr de candidaţi s-a încris pentru posturile de poliţie rurală din localităţile Vânători şi Şendreni, aici deja fiind câte 24-25 de candidaţi pe loc. La polul opus se situează posturile de poliţie din localităţile Jorăşti (un singur candidat încris în două zile) sau Cudalbi şi Drăguşeni (câte doi candidaţi încrişi până marţi seara).
Agenţi de vânzări, absolvenţi de litere, masteranzi, ba chiar şi infirmiere sau „absolvenţi“ de poliţie comunitară, tineri dar şi de vârsta a doua vor să devină poliţişti.
„Sunt infirmieră la Spitalul de Urgenţă, aşa că eu cred că antrenament am, mai sunt şi mama a trei copii, cu gemenii pot să spun că am făcut cel mai greu «antrenament». Pentru comuna Jorăşti mă încriu. Salariul, asta mă motivează, şi dorinţa de a fi mai bine, de a merge mai departe. Nu m-am putut angaja ca asistent şi am rămas tot infirmier şi vreau ceva mai bun“, a spus Anca Radu.
Siguranţa locului de muncă o determină pe Volumia Popa, o tânără absolventă de Litere, să dea poezia pe uniforma de poliţist: „Am calităţile necesare, aş putea să sar şi garduri după hoţi şi cred că mă descurc. Este o oportunitate pentru mine în acest moment“.
Ramona Chelaru este absolventă de studii economice şi agent de vânzări. Şi ea vrea să devină poliţist, la Vânători dacă va reuşi, pentru că vede un viitor şi stabilitate în această profesie. Crede că unui poliţist îi trebuie curaj şi siguranţa a ceea ce face şi consideră că are aceste calităţi.
Înscrieri se mai pot face până vineri inclusiv. Pe data de 15 aprilie, cei care au dosarul complet ajung la ora 16 la serviciul de resurse umane. De această dată nu mai există limita de vârstă de 25 de ani şi se optează direct pentru postul din localitatea dorită, unde, dacă reuşeşte să promoveze, proaspătul agent trebuie să rămănă măcar trei ani.


Articole înrudite