23 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Bani europeni pentru microîntreprinderile din judeţ! Pot lua până la 200.000 de euro pentru dezvoltarea afacerii
Galaţi: Bani europeni pentru microîntreprinderile din judeţ! Pot lua până la 200.000 de euro pentru dezvoltarea afacerii

Fonduri europene nerambursabile pentru microîntreprinderile din judeţul Galaţi, care pot accesa între 20.000 şi 200.000 de euro prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027. Ghidul solicitantului şi anexele (Acţiunea 1.6 - Stimularea activităţilor inovatoare şi creşterea competitivităţii IMM-urilor, Operaţiunea A.1 Creşterea competitivităţii microîntreprinderilor) au fost publicate de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, iar perioada de depunere a cererilor de finanţare este între 29 mai (ora 10:00) şi 28 iunie (ora 16:00).

Este o mare şansă pentru microîntreprinderile din judeţul nostru, care pot lua până la 200.000 de euro pentru realizarea de construcţii noi şi achiziţionarea de echipamente moderne de producţie, sisteme de producere a energiei din surse regenerabile, dispozitive IT sau alte dotări de care au  nevoie pentru a dezvolta şi extinde gama de produse şi servicii oferite. De aceea, îndemn toate microîntreprinderile eligibile să profite de această oportunitate, de a accesa fonduri europene cu o cofinanţare de doar 10%. Îmi doresc ca foarte multe microîntreprinderi din judeţul nostru să depune proiecte şi să atragă aceste fonduri europene, care înseamnă dezvoltare pentru ele, cât şi pentru economia Galaţiului. E un apel competitiv, linia de finanţare fiind deschisă şi pentru microîntreprinderile din judeţele Brăila, Vrancea, Buzău şi Constanţa”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

! Solicitanţii eligibili sunt microîntreprinderile din mediu urban, cu sediul social sau punct de lucru înregistrat fiscal în mediul urban, în cele cinci judeţe ale Regiunii de Dezvoltare Sud-Est. Alocarea totală a acestui apel de proiecte, pe toata durata de derulare a programului, este de 43.362.593 euro. Beneficiarul va asigura din resurse proprii cel puţin 10% din valoarea cheltuielilor eligibile, plus cheltuielile neeligibile, informează CJ Galaţi.


Articole înrudite