Harta Drumului Expres Galaţi - Brăila: 11 km, patru benzi, două viaducte, două podeţe Recomandat

Luni, 07 Octombrie 2019 10:16
Publicat în Știrea zilei

Mult aşteptatul drum expres care să unească cele două municipii vecine Galaţi şi Brăila ar putea să se materializeze în următorii ani datorită faptului că CNAIR - Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP) anunţul de participare pentru procedura de atribuire a licitaţiei deschise, având ca obiect "Proiectare şi Execuţie Drum Expres Brăila - Galaţi" în lungime de aproximativ 11 km. Proiectul are o valoare estimată de circa 111 milioane de euro şi o perioadă de proiectare de 10 luni, iar execuţia are un termen de 24 de luni. "Durata contractului de lucrări poate varia în funcţie de perioada de garanţie a lucrărilor ofertată de operatorul economic desemnat câştigător", informează CNAIR, care precizează că data limită de depunere a ofertelor este 10 decembrie 2019.

Potrivit informaţiilor din caietul de sarcini, drumul expres va fi proiectat pentru o viteză de 120 km/h şi va avea o platformă de 22 de metri din carea partea carosabilă care va fi formată din câte două benzi de câte 3,5 metri pe fiecare sens şi o zonă mediană de 3 metri cu câte 0,75 metri spaţiu pentru parapete. Platforma drumului expres va mai avea patru benzi mici de încadrare de câte jumătate de metru şi câte un acostament înierbat de 1,5 m pe fiecare parte.

De-a lungul traseului vor fi proiectate două poduri peste canale de irigaţii şi două viaducte (câte unul pe sens) peste digul de apărare pentru ape mari al râului Siret, peste calea ferată şi peste răul Siret. Primul viaduct va avea o lungime de 845 de metri şi peste râul drumul expres va trece pe un pod hobanat de 290 de metri, iar al doilea viaduct va avea o lungime de 389 de metri, iar traversarea râului Siret se va face printr-un pasaj de 120 de metri. Proiectul mai prevede şi lărgirea DN28 de la două la patru benzi pe o distanţă de 0,43km dinspre municipiul Galaţi până la intersecţia cu Drumul Expres.

Joncţiunea cu DN 2B se face printr-o intersecţie giratorie proiectată la est de localitatea Movileni şi păstrează posibilitatea unei continuări a traseului drumului expres pe partea de vest a combinatului siderurgic Galaţi. DN 2B va fi reabilitat şi lărgit la patru benzi de circulaţie pe un sector de 0,43 km. Drumul expres se va racorda, în zona de nord a municipiului Brăila, cu actualul proiect al şoselei parte din proiectul noului Pod peste Dunăre de la Brăila, lucrări în prezent în execuţie.

HARTA Drumului Expres Galaţi - Brăila în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu